Koga lahko prevzame ta lepotica? – BMW 730d xDrive

Igralci, pevci, diktatorji, managerji, mafijci, športniki, vsi so jo že kdaj imeli v rokah BMW serijo 7. Moški v njej vidijo pestro preteklost, bogate izkušnje ter se ob njej počutijo posebne.

Navzven daje občutek, da jo ne more imeti vsak. Ne bom zgrešil, če zapišem, da mnogim predstavlja simbol poželenja.

Takšna je moška narava, ki ”sedmico” vidi kot nastopaški avto z dobro mašino in veliko odštetimi evri. Vendar nova ”sedmica” je vse prej kot to. Njene detajle in kvaliteto bodo znale ceniti le ženske z modnega in poslovnega sveta, saj ima atribute za obe področji. Moderna barvitost tehnologije ter klasična zrela eleganca.bmw 730 7

Kvaliteta je beseda, ki bi jo lahko pristavil k slehernemu opisu serije 7.

Sam ji pravim Rolls Royce po ugodni ceni. Mehko usnje na sedežih, na armaturni plošči, kovinska stikala na volanu, kovinske komade klimatske naprave. Brezhibno izdelani zaključki okoli volanskega droga, na robovih vrat, armaturne plošče…ni ga junaka, ki bi našel nepravilnost.

Pod takšno kvaliteto bi se podpisala marsikatera gospodična iz sveta mode. Vzglavniki na zadnjih sedežih v stilu blazine na počivalniku. Nočni ambient z vzdušjem življenja polnega Pariza, ki se dodatno začini z razpoložljivim setom parfumov. In nenazadnje, prtljažnik, ki pogoltne modni nakup s prijateljico.

bmw 730 20

Več skupnih točk bo s ”sedmico” našla poslovna ženska. Obilo tehnike je ne bo pustilo hladne niti na sestanku, kjer bo preko ključa z zaslonom na dotik nastavila čas odhoda iz službe ter ohladila avtomobil na prijetno temperaturo. Stoječa pred avtomobilom je postavljena pred dilemo. Voziti ali se razvajati?

Voziti ladjo po cesti je s kupom pripomočkov sila enostavno.

Nad limuzino ždi več sto senzorjev in kamer. Ozke ulice, nepregledna križišča niso več težava. Tudi parkiranje v tem primeru ne bo več izdalo pregovorne ženske nerodnosti, saj ”sedmica” zmore parkirati sama oziroma razpolaga s takšno perspektivo kamer, kot bi med parkiranjem bili del računalniške igrice. Senzorji preprečijo nalete, svetila s pomočjo nočnega videnja opazijo pešce ter jih osvetlijo, nekateri senzorji pa voznico povabijo na kavo.

bmw 730 3

Nikakor pa gospodični ne bi bilo dolgčas, če bi se usedla na zadnji sedež, ki je prilagodljiv bolj kot fotelj, ima več masaž kot masažni salon, je obdan s senčniki ter ima sredinski naslon za roko z vgrajeno tablico. Preko nje se upravlja radio, multimedija, temperatura, masaže, osvetlitev, ni da ni…manjka le to, da izgovori željeno destinacijo in ‘avto odpeljale tja. No, to nekako je mogoče, če ima šoferja. Le bolj analogno je.

Torej, če posel podjetja cveti, bo gospodična v petah definitivno raje počakala, da ji šofer odpre zadnja vrata. In za zadnje sedeže bi se odločil tudi sam, saj moraš v seriji 7 biti vožen, da jo zaužiješ v najboljši luči.

Tehnični podatki – BMW 730d xDrive
Vrsta motorja: Turbodizelski
Prostornina motorja: 2.993ccm
Moč motorja: 195 kW (258 KM) pri 4.000 vrt./min
Navor: 620 Nm pri 2.000 vrt./min
Menjalnik: samodejni, 8-stopenjski
Pogon: štirikolesni pogon
Največja hitrost: 250 km/h
Pospešek: 5,8 s
Poraba na testu (eko krog): 7,9 (6,1) l/100 km
Posoda za gorivo: 80 l
Mere vozila: 5.096 mm x 1.902 mm x 1.467 mm
Medosna razdalja: 3.070 mm
Masa vozila: 1.900 kg
Prostornina prtljažnika: 515 l
Cena osnovnega modela: 104.650 €
Cena testnega modela: 165.452 €

40 let BMW 3

BMW X5 Plug-In Hibrid

Odprtje BMW i salona