Nabrušeni kremplji – Peugeot 2008 1.6 BlueHDI 120 Allure

Če sem ob prvem testu Peugeota 2008 nekaj let nazaj govoril o trendu visokih avtomobilov, mestnih terencev, če želite, je ta trend še vedno v porastu. To pomeni, da ima zdaj Peugeot še več tekmecev in spodobilo se je, da ga nekoliko pomladijo.

Navzven pomladitve ne boste opazili na prvi pogled, a bo vse jasno, če ga boste na parkirišču postavili ob bok predhodniku. Linije zdaj delujejo nekoliko nekoliko bolj elegantno, maska vsebuje več kroma, zadnje luči pa še bolj ponosno predstavljajo kremplje leva! Dizajnersko gledano boste tokrat prejeli še nekoliko bolj dovršen paket.

Sama vožnja je dovolj udobna, celota je mestom primernih dimenzij, tako da boste tisti, ki želite višje sedenje našli odlično alternativo nižjim mestnim tekmecem. 1,6-literski dizelski motor bo poskrbel za dovolj moči in predvsem dovolj navora ter s tem odzivnosti. Sam bi si želel zgolj nekoliko bolj tekoč hod ročnega menjalnika, a se boste tega navadili in ne bo moteče.

Ker sem tokrat mestnega terenca največ uporabljal v sklopu prve besede njegovega naziva, torej po mestu, me je najbolj prepričala enostavna uporaba obvolanske ročice za upravljanje omejevalnika hitrosti. Rešitev ni nič novega, saj je nespremenjena že vrsto let, a boste presenečeni, koliko enostavneje se boste zgolj z dotikom gumba priganjali po mestnih vpadnicah. Dejstvo, da ne boste potrebovali usmerjati pogleda na števec in ugotavljati ali ste prekoračili dovoljeno hitrost boste preprosto zamenjali z nastavitvijo omejitve, vi pa boste usmerjali pogled, tam kjer šteje.

Peugeot je prijetno posodobil močnega konkurenta v svojem segmentu, katerega lahko zaradi svojih praktičnih dimenzij in posrečenega dizajna pripišete visoko na lestvico avtomobilov, ki si jih morate pred nakupom ogledati.

Peugeot 2008

Pinki – panter. – Peugeot 2008 1.6 HDi Allure

https://www.avtofotomarket.si/testi/2015/12/14/peugeot-2008-1-2-e-thp-130-allure/