Opel OnStar: Nova stopnja varnosti

Korak v smer varnosti je lansko leto naredil Opel, ko je uvedel sistem OnStar v slovenskem jeziku. Ne le, da vas sistem ob prometni nesreči locira, ampak sistem deluje kot nekakšen osebni butler.

V novi Opel Astri, katero smo že preizkusili v treh različicah, smo dodobra stestirali to Oplovo najnovejšo pridobitev, ki bo avtomobilom zagotovila višjo raven varnosti in sočasno naredila vožnjo udobnejšo.

Zagotavljanje varnosti 24/7


V primeru nesreče sistem samodejno sproži klic na pomoč, ne glede na to, ali voznik zmore to storiti sam ali ne. Opozorilo na nesrečo je namreč preko sistema OnStar poslano avtomatično, ko se sproži vsaj ena izmed varnostnih zračnih blazin. Po prejetem samodejnem sporočilu operater v nadzornem centru pokliče vozilo in ugotovil, ali je potrebno na kraj nesreče poslati pomoč. Če ob klicu ni odziva, so na natančno določen kraj nesreče nemudoma napoteni reševalci. Nadzorniki v visokotehnološkem centru Opel OnStar, v angleškem Lutnu, bodo uporabnikom na voljo 24 ur na dan, sedem dni v tednu, 356 dni v letu. Sistem Opel OnStar namreč zagotavlja pomoč uporabnikom kadarkoli ti zanjo zaprosijo, oziroma jo potrebujejo. Na primer tudi takrat, ko so bili le priča prometni nesreči. Stikala sistema Opel OnStar bodo nameščene na stropu vozila, v nekaterih avtomobilih, v ohišju notranjega vzvratnega ogledala. Novi sistem zagotavlja tudi pomoč na cesti.

Aplikacija pametnega telefona sistema Opel OnStar za daljinsko upravljanje

Lastniki pametnih telefonov se bodo s pomočjo posebne aplikacije z vozilom lahko povezali tudi na daljavo. S tem jim bo omogočeno:

  • biti v povezavi s sistemom OnStar kjerkoli, kadarkoli
  • na daljavo pridobiti pomembne podatke o vozilu, kot so podatki o količini motornega olja in o tlaku v pnevmatikah
  • zaklepati in odklepati vozila na daljavo
  • pridobivati podatke o lokaciji vozila
  • sprožiti hupo in utripanje luči
  • hitro prenesti destinacije v navigacijski sistem avtomobila
  • preprosto upravljati in spreminjati nastavitev dostopne toče Wi-Fi v vozilu

Preprosto in hitro iskanje ukradenega vozila

Sistem Opel OnStar zagotavlja lastnikom in policiji izjemno pomoč pri iskanju ukradenega vozila. Sistem Opel OnStar bo nudil pomoč pri iskanja ukradenega vozila policiji in pooblaščenim agencijam zavarovalnic ter jim omogočil, da vozilo, kar se da hitro in varno vrnejo lastniku. Ob tem omogoča sistem OnStar v primeru kraje zaporo zagona in blokado delovanja motorja na daljavo.

Mesečno posodobljeni podatki o delovanju vozila

Sistem Opel OnStar lahko preko elektronske pošte mesečno pošilja poročila z najpomembnejšimi podatki o delovanju vozila. Ob tem je mogoče pregled delovanja motorja zagnati kadarkoli, s preprostim pritiskom na stikalo. S to možnostjo se je mogoče popolnoma mirno in brez sumničavosti o pravilnem delovanju vozila podati na sleherno daljšo pot.

Za fotre željne adrenalina: Opel Insignia GSi

Opel Crossland X – Ofenziva križancev

Opel Insignia Sports Tourer: karavanska različica že v prodajnih salonih