Modela sta od sedaj opremljena s prenovljeno večopravilno enoto Touch 2, ki prinaša 7-palčni zaslon na dotik s spremenjenim videzom menijev in izboljšanim vmesnikom za vstop v Toyotin spletni portal. S prenovo prihaja tudi nov navigacijski sistem s triletnimi brezplačnimi posodobitvami in dostop do spleta, kjer lahko uporabniki sledijo trenutne cene goriv, vremensko napoved, prosta parkirna mesta in prometne razmere.

Motorna ponudba ostaja nespremenjena – ponudbo sestavljata dva dizelska in bencinska agregata. Vstopni 1,6-litrski dizelski agregat proizvede 82 kilovatov moči in 270 njutnmetrov navora, močnejšo stran pa predstavlja dvolitrski agregat s 105 kilovati moči in 320 njutnmetri navora. Bencinsko stran zastopata 1,6-litrski agregat s 97 kilovati moči in 1,8-litrski agregat s 108 kilovati moči.

2016-auris-avensis-01-750x439


Med ostale novosti sodita prihod novega barvnega odtenka Platinum Bronze in posodobljen dizajn 16-palčnih aluminijastih platišč.

Auris v karavanski in kombilimuzinski različici je pridobil izboljšan hibridni pogon. Pri Toyoti pravijo da ”prinaša izboljšano in naravno vozniško izkušnjo brez kompromisov v učinkovitosti vozila”. Inženirjem je uspelo uglasiti hibridni pogon za bolj linearno pospeševanje in s tem bolj samozavesten občutek za volanom. Auris je s prenovo pridobil tudi dodaten barvni odtenek Solid Blue.