Najbolje prodajan Citroënov 5-vratni malček stavi na stil, barvitost, zavrhan koš tehnologije ter pregovorno udobnost. V njem se bo predstavila tehnologija »ConnectedCAM Citroën«. Ta prinaša HD kamero, vgrajeno pred vzvratno ogledalo, preko katere lahko ovekovečite zanimive trenutke pred vozilom in jih delite na socialnih omrežjih ali pa si pomagate z evidentiranjem lastne ali tuje nezgode.

Tekoče in zaobljene zunanje linije z “airbump” stranskimi ploščami, ki smo jih spoznali pri modelu C4 Cactus, bodo skupaj z živahnimi barvnimi odtenki, skrbele za odločen in energičen izgled vozila. Novi C3 bo zaradi širokega nabora (dodatne) opreme dopuščal precej svobode pri konfiguraciji vozila. Kar je že nekaj časa v navadi pri vseh avtomobilskih znamkah, bo tako tudi novi C3 v segment B prinašal tehnologijo in udobje Citroënovih vozil iz višjih razredov.

Mestni malček bo tako precej bolj udoben, za kar bo poskrbel poseben Citroënov “napredni program udobja”, več bo asistenčnih in varnostnih sistemov ter infozabavnih aplikacij za povezljivost s svetom “na vsakem kilometru”. Tudi tehnologija pod pokrovom bo najsodobnejša in seveda najučinkovitejša ta hip. Tvorili jo bodo trije 3-valjni bencinski agregati PureTech z 68, 82 in 110 KM ter dva dizelska BlueHDi motorja s 75 in 100 KM. Vsi bodo serijsko opremljeni z ročnim menjalnikom, v sklopu dodatne opreme pa bo na voljo tudi samodejni EAT6 menjalnik.

261814138 261815495