Novi Ford GT z letnico 2017 se bo v omejeni različici z zgodovinsko grafično podobo poklonil dirkalniku GT40 Mark II, s katerim sta leta 1966 Bruce McLaren in Chris Amon zmagala na dirki v Le Mansu, zmaga pa je bila kar trojna, saj sta drugo in tretje mesto prav tako osvojila Forda GT. Novi model bodo krasile unikatne notranje in zunanje barvne tematike ter ekskluzivna platišča iz lahke zlitine.

Ford GT ’66 Heritage Edition bo na voljo v sijajni ali mat zunanji barvi Shadow Black s srebrnimi progami in paketom opreme iz ogljikovih vlaken. Na pokrovu motornega prostora in vratih bo na ozadju Frozen White velika številka 2, 20-palčna platišča bodo kovana iz posameznih kosov aluminija in lakirana z zlatim mat prosojnim lakom, matice bodo črne. V notranjosti posebne različice Forda GT bodo sedeži iz ogljikovih vlaken oblazinjeni s črnim usnjem Ebony s posebnimi vstavki in šivi, vzglavnike in volan bo krasil vtisnjen logotip Ford GT. Z usnjem Ebony bodo oblazinjeni tudi armaturna plošča, stebrički in strop, na armaturni plošči, oporah vzglavnikov in obvolanskih ročicah pa bodo uporabljeni zlati okrasni elementi. Tako kot v dirkalniku iz leta 1966 je volan odet v usnje, varnostne pasove pa krasi unikatno modro tkanje. Seznam prilagoditev Forda GT ’66 Heritage Edition dopolnjujejo unikatna identifikacijska plošča s serijsko številko, notranja grafična podoba vrat s številko 2 in poudarjeni pragi, šobe za dovod zraka in sredinska konzola iz mat ogljikovih vlaken.

Model Ford GT ’66 Heritage Edition si je možno s pomočjo orodja za konfiguracijo ogledati na spletni strani FordGT.com. V omejenih količinah bo na voljo samo v modelnem letu 2017.

ford-gt-66-heritage-edition-4-720x480 ford-gt-66-heritage-edition-10-720x480