Od koncepta do najhitrejšega električnega avtomobila

Od mojega obiska, leta 2011 pa do danes, je koncept postal realnost in svetovna ikona med avtomobilskimi privrženci. Rimac Concept_one uporablja zdaj uporablja štiri elektromotorje, torej vsakega za posamezno kolo. Razvije 1.600 njutonmetrov takojšnjega navora. Zaradi dvostopenjskega menjalnika pri zadnjih dveh kolesih lahko dosega visoke hitrosti in odlično pospešuje tudi pri višjih hitrostih. Do 100 kilometrov na uro pospeši v 2,6 sekunde in zdaj uradno doseže najvišjo hitrost pri 355 kilometrih na uro.

Najhitrejši avtomobil je pravi lovec na rekorde. Ugnal je Teslo, LaFerrarija, Porscheja 918 in nedavno je prepričal tudi voznika Bugatti Veyrona na Jadranski magistrali.

Med pospeševanjem na četrt milje oziroma 402 metra konkurenca ni imela možnosti. Rimac Concept_One je do 100 kilometrov na uro pospešil v 2,69 sekunde in dosegel 402 metra v manj kot 10 sekundah (9,92 sekunde).

Še en rekord pa je tukaj, saj se s ceno 1.200.000 evrov, Concept_one uvršča na lestvico najdražjega električnega vozila.

Rimac tokrat po dveh kolesih