Kaos na slovenskih cestah: Ponovno prepozno izločanje tovornjakov

Prve obilnejše snežne padavine, so kljub predhodnim napovedim, voznikom na slovenskih cestah povzročile ogromno preglavic. Razlog za to je prepozno izločanje tovornega prometa ter radikalen novi zakon, ki cestnim službam ne narekuje dolžnosti čiščenja cest.

V večjem delu Slovenije sneži, promet je oviran in upočasnjen. Zaradi zdrsov več tovornih vozil je promet marsikje močno oviran. Na terenu naj bi bile vse razpoložljive enote zimske službe.

Največje težave v prometu so zaradi zdrsov več tovornih vozil bile na primorski avtocesti, ki je bila več ur zaprta med priključkoma Vrhnika in Logatec v smeri proti Kopru. Zaradi zdrsov tovornih vozil sta zaprti tudi cesti Ljubljana–Kočevje pri Rašici in Trojane–Izlake.

Močno oviran promet zaradi zdrsov pa je na cesti Arja vas–Velenje ter naprej proti Koroški. S te regije smo na socialnem omrežju Facebook zasledili veliko objav tovornjakov ter avtobusov, ki so zdrsnili s ceste. Po prvih podatkih naj bi na relaciji Velenje – Slovenj Gradec s ceste zdrsnilo več kot 10 tovornjakov in najmanj 2 avtobusa.

Prav tako se vozniki pritožujejo nad prepoznim izločanjem tovornega prometa ter odzivnostjo cestnih služb. Priporočamo vam, da se danes na cesto odpravite le v nujni situaciji.

Za vse aktualne informacije s slovenskih cest kliknite na to povezavo.

Vir fotografij: Facebook, V živo iz slovenskih cest

Vožnja v zimskih razmerah

Huda prometna nesreča se je zgodila le nekaj dni, po postavitvi ”pametnega” križišča!

Se spomnite ženske, ki je dobila kazen za neočiščeno steklo? Tukaj so šokantne izjave prič.