Prenovljena Toyota Yaris ima za 90 milijonov dolarjev sprememb

Toyota se je dosledno lotila prenove mestnega Yarisa, saj so izboljšali več kot 900 sestavnih delov, medtem, kot se je strošek razvoja modela povzpela na 90 milijonov dolarjev.

Na sprednjem delu je nameščena bistveno večja maska hladilnika in širši žarometi. Prenovljeni Yaris ima nove odbijače, sveže oblike aluminijastih platišč in dnevne luči LED. Veliko sprememb je bilo opravljenih tudi na zadku. V ponudbi pa sta dva nova barvna odtenka – Tokyo Red in Hydro Blue.

Ogromno novosti prinaša potniška kabina, kjer izstopa novo oblazinjenje, paketi opreme in barvne opcije.Ogromna pridobitev je 4,2-palčni zaslon med merilniki, ki je na voljo že pri srednjemu paketu. Toyotina novost so še prezračevalne šobe v obliki propelerjev, modra osvetlitev in drugačna stikala na prenovljeni centralni konzoli.

Yaris se je za vedno poslovil od 1,33-litrskega bencinskega motorja, ki ga bo zamenjal 1,5-litrski bencinski motor, ki proizvede 82 kW (112 KM) moči in 136 Nm navora. Pospešek z mesta do 100 km/h traja 11 sekund. Novi močnejši motor je nameščen na novih nosilcih, ki prinašajo bolj udobno vožnjo ter manj prenosa vibracij v potniško kabino. Inženirji so prenovili še blažilnike in nekoliko izboljšali kvaliteto vožnje. Elektronski servoojačevalnik nudi boljši odziv, svoje delo pa opravlja z manj mehanskega trenja. Za konec so v izpušni sistem namestili dodaten blažilec zvoka, izboljšali prednjo gred in namestili drugačen podokvir.

Na salonu v Ženevi pa bo Toyota predstavila najzmogljivejšo različico doslej – Yaris Sport, ki bo imel vgrajen 156-kW bencinski motor.

FOTO: Spet bomo lahko dirkali na novem asfaltu 130 kilometrov iz Ljubljane!

To so razlogi, zakaj je prenovljena Mazda3 ponovno vroča!

Po merah moderne družine: Nova Opel Insignia Sports Tourer