Poslovni avto leta 2017 je postal nova Opel Insignia

PAL 2017: znova zmaga mercedesa E, poslovni avto je insignia, službeni golf in EKO prius plug-in hybrid.

Prek 200 gostov, 20 avtomobilov, štirje zmagovalci in čarobno razpoloženje golf igrišča Diners Cluba Ljubljana v Smledniku so glavne točke včerajšnjega dogodka. Lovorike so si pripeljali toyota prius plug-in hybrid, volkswagen golf, opel insignia grand sport in mercedes-benz razreda E. Priznanje za inovacijo leta je prejel Citroënova kamera connectedCAM s HD-tehnologijo za širokokotno snemanje v citroënu C3.

Včeraj smo v Diners Clubu Ljubljana v Smledniku razglasili zmagovalce letošnjega izbora PAL in tako sklenili proces, ki vsako leto traja približno pol leta. V romantičen večer znanih melodij in sproščenega druženja nas je popeljala vrhunska soul, pop in gospel pevka in obenem tudi odlična pianistka Iva Ikon, ki prav zdaj pripravlja svoj solistični album. Pridružil se ji je navdihujoči slovenski glasbenik Vasko Atanasovski na saksofonu.


Da je bila magičnost avtomobilistične pustolovščine še večja, nas je v nadaljevanju večera začaral in očaral še mednarodno priznani iluzionist Sam Sebastian, edini slovenski čarodej, ki je za svoje delo prejel devet mednarodnih nagrad, med drugim tudi dva grand prixa. Rdeča nit PAL 2017 je bilo tudi praznovanje Generali Zavarovalnice, ki letos zaznamuje 20-letnico delovanja v Sloveniji. Predsednica uprave družbe Vanja Hrovat je poudarila, da je Generali v tem času med tekmeci dosegel vrh po zadovoljstvu strank pri reševanju škodnih primerov, enako kakovost storitev je obljubila tudi v prihodnje.

Kako sta potekala ocenjevanje in glasovanje?

Novinarji časnika Finance smo do začetka aprila letos z ocenjevanjem in ob pomoči podatkov o stroških poslovnega najema družbe ALD Automotive določili 20 finalistov, zanje so med 18. aprilom in 17. majem glasovali bralci, v najvišji managerski kategoriji pa so na posebnem preizkusu ocene dali še člani menedžerske komisije. EKO avto leta 2017 je postala toyota prius plug-in hybrid, službeni avto leta 2017 je volkswagen golf, poslovno lovoriko si je privozila opel insignia grand sport, managersko pa znova mercedes-benz razreda E.

Po merah moderne družine: Nova Opel Insignia Sports Tourer

To je avtomobil, ki je zarisal nove smernice mobilnosti! – Toyota Prius 1.8 VVT-i Hybrid Sol

La C3 – Citroën C3 PureTech82 Feel