Nissan Micra – tokrat bolj evropska

Nova različica Nissanovega modela Micra je tokrat bistveno večja od predhodnice, z osveženo podobo pa jo pri uvozniku želijo postavljati ob bok tistim bolj premium pripadnikom tega razreda, stavijo pa predvsem na možnost individualizacije.

V svoji 34 letni zgodovini je nova mikra tokrat občutno zrasla tako v širino, kot tudi dolžino. Slednja znaša milimeter manj kot štiri metre, v širino je pridobila 8 centimetrov, 6 pa jih je izgubila v svoji višini. To v kombinaciji z takoimenovano lebdečo streho pomeni bolj športno pojavo in nižjo prezenco na cesti.

Individualizacijo je mogoče doseči z barvnimi kombinacijami platišč, ogledal, strehe in dodatnih stilskih nalepk. Ravno tako si boste lahko po svoje obarvali tudi notranjost vozila.

Med merilniki se nahaja pet palčni barvni zaslon, na osrednji konzoli pa je le-ta velik sedem palcev. Multimedijski vmesnik je tokrat povezljiv s sitemom Apple Car Play. Micro je možno opremiti z visoko kakovostnim ozvočenjem znamke Bose, katere zvočnik se nahaja tudi v voznikovem vzglavniku in skrbi za enakomerno razporeditev zvoka.

Varnostni elementi vključujejo med drugim sistem za samodejno zaviranje v sili, sistem za ohranjanje voznega pasu, pripomoček za branje prometnih znakov in tudi 360 stopinjsko kamero, ki skrbi za pregled dogajanja okoli vozila.

Trenutno lahko Micro poganja literski atmosferski motor z 71 konjskimi močmi, 900 kubičnih centimetrov velik turbobencinski z 90 konji in pa enako močan dizelski agregat. Prihodnjo spomlad pa boste lahko izbrali še nekoliko močnejšo bencinsko različico in brezstopenjski samodejni menjalnik tipa CVT.

Vstopna cena osnovnega modela znaša 12.700 EUR za model 1.0 Visia. Za najbolje opremljeno bencinsko različico boste odšteli vsaj 17.300 EUR, dizelske izvedenke pa se začnejo pri 15.500 EUR.

Križanec Nr.1 – Nissan Qashqai 1.6 dCi 360°

Nepovprečen – Nissan Juke 1.5 dCi Acenta

Vzhodni urbanist. – Nissan Note 1.2 Accenta Look