Prodan je dvomilijonti novodobni Fiat 500

Fiat je pred nekaj dnevi obeleževal okroglo obletnico tega modela, nekaj dni kasneje pa so se razveselili še enega pomembnega mejnika.

Prodali so že dva milijona primerkov. To je le eden iz niza najnovejših dosežkov velikega malega avtomobila, ki je v dolgi zgodovini obstoja podrl že številne rekorde in osvojil neštete nagrade. Neverjetnih šest milijonov prodanih vozil v šestdesetih letih obstoja zajema še štiri milijone prodanih vozil predhodnika iz leta 1957.

Odmevna okrogla številka dva milijona prodanih avtomobilov je zelo pomembna, saj je bila dosežena v zgolj desetih letih od začetka prodaje in odraža svetovni uspeh modela. Prodaja se v 100 državah po svetu in je priljubljeni mestni avtomobil v Evropi. Na vrhu prodajnih lestvic je v osmih državah, v šestih pa je med prvimi tremi. Vse od leta 2007 beleži stalno rast prodaje in 80 odstotkov prodanih avtomobilov se vozi po cestah zunaj domače Italije. Samo v Nemčiji je bilo od leta 2007 prodanih 200.000 avtomobilov.

Ne čudi torej dejstvo, da je bil jubilejni avtomobil dostavljen v Nemčijo. Fiat 500 je model z najhitrejšo medletno (med letoma 2016 in 2017) rastjo tržnega deleža v Nemčiji in se uvršča med deset najboljših v razredu A. Omenjeni avtomobil je kupila vzgojiteljica Melanie iz Münchna, prava predstavnica milenijcev, ki se raje ozirajo v prihodnost kot v preteklost, enako velja za model Fiat 500. Izbrala je novo športno različico Fiat 500S, ki jo odlikujeta všečna oblika in bogata serijska oprema. Avtomobil je rdeče barve Passione, pod pokrovom motorja pa se skriva 0,9-litrski TwinAir s 77 kW (105 KM).

“Una birra calda, por favor” – Fiat 500 1.2 8v Lounge

Si, si delizioso. – Fiat 500X Off Road Look 2.0 MultiJet II 16v 140 AWD Cross