Odhod v stilu: Jaguar XJR575

Več mesecev se že napoveduje slovo največjemu Jaguarju. Očitno so imele te trditve trhle temelje, saj je britanski proizvajalec ravnokar predstavil pomlajeno različico s še bolj nabrušenimi kremplji.

Gre za najbolj atraktivno in najbolj zmogljivo različico modela XJ doslej. XJR575 poganja mogočen 5.0-litrski V8, ki razvije kar 575 KM in 700 Nm navora. Prestižna limuzina se z mesta do 100 kilometrov na uro zapodi v 4.4 sekunde in doseže kar 300 kilometrov na uro.

Od preostale palete se bo XJR575 razlikoval bo preoblikovani sprednji maski z nižje nameščenimi odprtinami za zajem zraka, zračniki na pokrovu motorja, vekikih kolesih in specifičnih zaključnih barvnih slojih.

Britanci so sicer nekaj posodobitev namenili tudi ostalim članom tropa XJ. Na seznam dodatne opreme so dodali možnost 4G in Wi-Fi povezljivosti, na sredino armaturne plošče pa so namestili večji osrednji zaslon. Na krovu so po novem tudi številni napredni varnostni sistemi in sistemi za pomoč vozniku, tudi nekatere funkcije, ki jasno nakazujejo na zanesljiv napredek skupine Jaguar Land Rover pri razvoju avtonomnih vozil. Aktualni XJ je sicer na trgu že dolgih 8 let in zelo verjetno je ta prenova tudi zadnja za to generacijo.

Zakaj je Jaguar E-Pace že zapisan v Guinnessovo knjigo rekordov?

Jaguar XF Sportbreak – mačka z zapeljivo zadnjico!

Prišel, videl, zmagal! – Jaguar F-Pace 2.0 TD4 Prestige AWD Automatic