Suvereno na sam vrh: Amarok izbran za mednarodni pickup leta 2018

Nagrado IPUA 2018 je prejel Amarok znamke Volkswagen Gospodarska vozila. Pickup se ponaša z motorji V6 z izjemno velikim navorom, je tako po letu 2010 uspel že drugič prepričati novinarje, ki so del evropske žirije mednarodnega izbora za dostavnik leta.

Žirija je ocenila Amarok kot sinonim za moto ”work hard, play hard”, ki je ključni element celotnega segmenta pickupov, ter ga označila za ”vrhunskega delovnega konja”. V obrazložitvi odločitve je še posebej izpostavila prečiščeni dizajn, izjemno prilagodljivost ter kakovost izdelave. Tudi velikost dvojne kabine s prostorom za pet oseb postavlja nova merila v segmentu in prepriča s sodobno zasnovo.

Nič manj impresivna nista sprednja sedeža ergoComfort z logotipom AGR (logotip nemškega neodvisnega združenja za zdrav hrbet Aktion Gesunder Rücken e.V), navdušila pa sta tudi edinstveni 8-stopenjski avtomatski menjalnik in široka paleta motorjev V6.

Člane žirije so še posebej prevzele cestne in terenske zmogljivosti ljudskega pickupa: ”Uglajenost in elastičnost motorja spreminjata merila v segmentu.” In še: ”Moč pri Volkswagnovem modelu Amarok V6 ni izziv. Širok nabor 3,0-litrskih motorjev TDI z razponom moči od 120 kW do 190 kW lahko z navorom in zmogljivostmi izpolni želje vseh skupin strank”; je bilo navedeno v obrazložitvi žirije IPUA.

Vzdržljiv podeželski fant

Slovensko gospodarsko vozilo leta 2017

Vstopnica v moški svet! – Ford Ranger Wildtrack 3.2 TDCi