Slovensko gospodarsko vozilo leta 2017

Scania S in R, Volkswagen Crafter/MAN TGE, Volkswagen Amarok in Neoplan Tourliner so slovenska gospodarska vozila leta 2017.

Uredništvi revij Transport in logistika ter Mehanik in voznik sta na zaključni slovesnosti v okviru 10. sejma Gospodarska vozila v Celju že dvanajstič razglasili zmagovalce izbora za slovensko Gospodarsko vozilo leta.

Tudi letos so se vozila pomerila v štirih kategorijah: tovornjak leta, dostavnik leta, poltovornjak leta in avtobus leta. V prvem delu izbora so kandidatom glasove prisodili bralci obeh revij z elektronskim glasovanjem in poštnimi glasovnicami, glasov je bilo skupno kar 9.400, v drugem delu pa je morala svoje mnenje povedati še novinarska žirija, ki je kandidate za zmagovalce ocenjevala po različnih kriterijih. Tudi letos je bila zaradi konkurenčnosti vozil v vseh štirih kategorijah odločitev težka, pri nekaterih kandidatih so na koncu odločale le podrobnosti.

Na seznamu zmagovalcev izbora z več kot desetletjem tradicije pa so se predhodnikom iz prejšnjih let po obeh krogih glasovanja letos pridružili:

  • Slovenski tovornjak leta 2017 – Scania S in R
  • Slovenski dostavnik leta 2017 – VW Crafter/MAN TGE
  • Slovenski poltovornjak leta 2017 – VW Amarok
  • Slovenski avtobus leta 2017 – Neoplan Tourliner

Novi Volkswagen Crafter – tokrat čisto Volkswagnov

Vzdržljiv podeželski fant

Druga smer. Kamela! – Toyota Hilux 2.4 D-4D AT 4×4 Executive