Vstopnica v premium segment! – Osvežujoča Mazda6

Na avtomobilskem salonu v Los Angelesu je Mazda predstavila obsežno prenovo šestice. Ena odmevnejših novosti je 2,5-litrski bencinski motor z 250 konjiči.

Mazdina uspešnica avtomobilskega segmenta D je v tretji generacijski izvedbi na trgu že od leta 2012. Dobri zasnovi so inženirji namenili malce bolj obsežno prenovo, s čimer jo želijo približati premijskim predstavnikom tega razreda. Kozmetično prenovljena verzija, ki jo je moč spoznati po novi sprednji maski, se hkrati naslanja na koncept Vision Coupe ter hkrati že nakazuje prihajajoči Mazdin oblikovalski slog.

Mazda6 modelnega letnika 2018 se bo v notranjosti ponašala z ergonomsko izpopolnjenima sprednjima sedežema, ki bosta lahko oblečena v napa usnje ter hlajena. Prenove pa je bil deležen tudi info-zabavni sistem z 8-palčnim zaslonom.

Novost v ponudbi, ki bo zanimiva preko luže, predstavlja prenovljeni 2,5-litrski Skyactiv-G agregat, ki je na voljo z ali brez turbinskega polnilnika, pri čemer s slednjim razvije 250 »konjev«. Prenovljena Mazda6, pri kateri so v prid boljšim voznim lastnostim malenkostno modificirali podvozje ter volanski mehanizem, se bo v salonih pojavila prihodnjo pomlad.

Spremembe so ključne! – Mazda6 SPC CD175 Revolution Top SD

Nova ‘šestica’ ali rabljena ‘petica’? – Mazda6 SPC 175 AWD Revolution Top

Varen užitek. – Mazda6 SPC CD175 AWD AT Revolution Top SD