Renault ZOE ob osvežitvi postal še zmogljivejši!

Renault uvaja nov elektromotor z močjo 80 kW, ki bo najprej na voljo v modelu ZOE. Z novim elektromotorjem R110 bo ZOE še bolj živahen in vsestransko uporaben tudi izven naselij.

Renault najavlja novi lasten elektromotor z oznako R110 in največjo močjo 80 kW, ki bo najprej na voljo v modelu ZOE. Ta najbolje prodajani električni avtomobil v Evropi bo z močnejšim pogonskim sklopom ponujal več živahnosti in užitka v vožnji. Elektromotor R110 je kljub za 12 kW (16 KM) večji moči enako velik in težek kot njegov predhodnik z oznako R90. Voznik bo z večjo prožnostjo pridobil boljše pospeške na hitrih cestah in avtocestah, saj za pospeševanje od hitrosti 80 do 120 km/h avto rabi skoraj 2 sekundi manj.

Tako izboljšana zmožnost pospeševanja povečuje udobnost vožnje pri večji hitrosti in omogoča polnovredno izrabo velikega dosega. Novi elektromotor R110 ohranja dinamičnost svojega predhodnika R90 pri nizkih vrtljajih, saj največji navor 225 Nm zagotovi že v delčku sekunde. Zaradi tega je avtomobil vedno poskočen tudi na mestnih ulicah.

Android Auto tudi v ZOE

Odslej bo naprava R-LINK Evolution v ZOE združljiva tudi s funkcijo Android Auto, ki vozniku omogoča enostaven prikaz aplikacij pametnega telefona z operacijskim sistemom Android na vgrajenem zaslonu te multimedijske naprave, na primer Waze, Deezer, Spotify, TuneIn, Skype, Messenger, Audible in še na stotine ostalih, ki so na voljo v spletni prodajalni Google Play Store.


Osvežen in bolj prefinjen videz

ZOE je z letnikom 2018 dobil tudi prefinjeno temno kovinsko karoserijsko barvo: borovničevo vijolično (Violet Blueberry). Za priljubljeni električni mestni avtomobil je ob najbogatejšem paketu opreme INTENS možno naročiti še poseben ekskluziven paket Violet Blueberry. Ta je na voljo samo za ZOE in vključuje temno borovničevo vijolično kovinsko barvo karoserije, v notranjosti pa vijolično barvo okrasne letve na armaturni plošči, obrobe zračnikov in vznožja prestavne ročice, pokrovov zvočnikov ter okrasnih šivov na sedežih.

ZOE z novim elektromotorjem R110, funkcijo Android Auto in borovničevo vijolično karoserijsko barvo prihaja v proizvodnjo julija 2018.

Zakaj se toliko obremenjujemo z dosegom? – Renault ZOE

Električna lastovka. – Renault ZOE

NEVERJETNO: Vlada sprejela sklep! Čez 13 let ne bomo več smeli registrirati vozil na BENCIN in DIZEL! Preveri, kako so si to zamislili!