Limuzina, ki bo prepričala marsikaterega managerja: Novi Audi A6!

Audi je že pred ženevskim salonom odkril tančico z njihovega novega modela A6. Daljši, lažji, učinkovitejši ter pametnejši A6, ki se oblikovno navezuje na večja brata A7 in A8, bo k nam zapeljal v začetku poletja.

Nova generacija Audijevega predstavnika višjega srednjega razreda je v primerjavi s predhodnikom malenkostno zrasla, kljub temu pa ostaja v povprečju 50 kilogramov lažji od predhodnika. Novost modela bo vgrajeni mikro-hibridni sklop, ki bo omogočaj jadranje med 50 in 160 km/h ter s tem nižjo porabo goriva.

Motorno paleto bodo sestavljali 3-litrski V6 TFSI turbobenciner s 340 KM ter enako velik turbodizelski TDI motor s 286 KM, pri čemer za prenos moči pri prvemu skrbi 7-stopenjski S-Tronic, pri dizlu pa 8-stopenjski Tiptronic. Kasneje prihajata na trg še dva TDI motorja in sicer štirikolesno gnani 3-litrski V6 s 231 KM ter dvokolesno gnani 2-litrski štirivaljnik z 204 KM.

Več podrobnosti o vozilu lahko vidite v spodnjem videu:

Novi Audi A6, ki se bo ponašal tudi s štirikolesnim krmiljenjem ter 3. stopnjo avtonomne vožnje, bo uradno predstavljen na salonu v Švici, med kupce pa bo prišel v začetku poletja. Karavanska verzija, ki sliši na ime Avant, pa naj bi bila predstavljena sredi pomladi.

Tja in nazaj. – Audi A6 3.0 TDI Quattro

Najbolj zaželeni prstani! – Audi A4 Avant 2.0 TDI Sport

Najbolj zanesljiva avtomobilska znamka leta 2017 je Audi!