Najbolj zanesljiva avtomobilska znamka leta 2017 je Audi!

Audi je bil v anketi o zanesljivosti (“Reliability Survey”), ki jo je izvedla organizacija Consumer Reports, že šestič zapovrstjo izbran za najboljšo evropsko znamko.

Ugledna ameriška revija za potrošnike vsako leto izvede anketo o zanesljivosti avtomobilskih znamk in objavi rezultate. V skupnem seštevku za leto 2017 je Audi zasedel četrto mesto in se uvrstil pred vse evropske tekmece.

Werner Zimmermann, vodja zagotavljanja kakovosti pri družbi Audi AG: “Rezultata smo veseli, saj našim strankam prinaša pomembno sporočilo: kakovost je ključna kompetenca znamke Audi.”

Pri vsakoletni anketi med naročniki revije Consumer Reports so lastniki avtomobilov navedli težave, ki so jih v zadnjih 12 mesecih imeli s svojimi vozili. V oceno so bile zajete informacije o vrsti okvare, s tem povezanih stroških oziroma trajanju popravila. Consumer Reports je pri tem upošteval podatke o vozilih iz preteklih treh modelskih let.


Letos so naročniki revije posredovali izkušnje s približno 640.000 avtomobili. Ocena iz ankete o zanesljivosti in testni rezultati revije se združijo v skupno oceno testiranih modelov. Leta 2017 se je vseh osem Audijevih testiranih modelov – Audi A3, A4, A6, A8, Q3, Q5, Q7 in TT – uvrstilo na seznam modelov s priporočilom za nakup.

Audi spremenil poimenovanje modelov. Razlog?

Audi A8: vesoljska ladja na štirih kolesih!

Audi RS5 – krogi s Porschejevo dušo!