BMW z novo tovarno na Madžarskem

Po letu 2000, ko je BMW v nemškem Leipzigu odprl svoj zadnji popolnoma nov proizvodni obrat na evropskih tleh, so Nemci ugotovili, da potrebujejo še več proizvodnih kapacitet.

Povečati jih nameravajo s postavitvijo nove tovarne, ki bo stala na lokaciji v bližini mesta Debrecen na Madžarskem. Z investicijo vredno približno milijardo evrov, si bodo Bavarci zagotovili proizvodno kapaciteto 150.000 enot letno. Poleg večjih proizvodnih zmogljivosti, ki jih je želel zagotoviti BMW, se te odločitve veselijo tudi Madžari, saj naj bi zagotovila delo približno tisoč delavcem.

BMW v tem trenutku ne razkriva, katere modele bodo proizvajali v novi tovarni na Madžarskem. Rekli so samo, da bodo na eni liniji nastajali tako tradicionalno gnani kot tudi elektrificirani modeli. Ob tem so še sporočili, da bo tovarna, ko bo v pogonu, postavila nove standarde na področju prilagodljivosti, digitalizacije in produktivnosti.

Madžarska enota bo že 31. proizvodni obrat BMW-ja na svetu, gradbena dela na njej pa stečejo v drugi polovici leta 2019.


Ravno prav – BMW 530d xDrive

M, a ne takšen kot bi si mislili! – BMW M760Li

Bomba z Bavarske: To je novi BMW X5