Najdražji pogled v nebo?

Tisti redki izbranci, ki imajo možnost kupiti Bugatti Chirona, bodo lahko pri superšportniku naročili tudi streho z dvema steklenima paneloma, poimenovano Sky View.

Vsak panel je dolg 65 in širok 44 centimetrov in je sestavljen iz laminiranih steklenih plošč v štirih plasteh, ki po podatkih Bugattijevih zaposlenih, izničijo zvok vetra in škodljive ultravijolične žarke. Malo temnejši odtenek stekla pa je kriv za to, da potnika ne bosta tarnala nad žgočim soncem. Poleg tega sta odprtini v karbonskem monokoku poskrbeli za dodatno utrditev že tako trdne strehe, ki je v predelu s steklom dejansko ožja za 2,7 centimetra, nad čimer bodo navdušeni večji.

Mehansko Chiron sicer ostaja nespremenjen, sredinsko postavljen 8,0-litrski motor W16 s štirimi turbopolnilniki proizvede 1.103 kW (1.500 KM) moči, ki se prenaša na vsa kolesa, z mesta pa se lahko do 100 km/h izstreli v 2,5 sekunde. Za pospešek od 0 do 300 km/h potrebuje 13,6 sekunde, pospeševanje pa se ustavi pri hitrosti približno 420 km/h. Bugatti bo prvi Chiron s streho Sky View pokazal konec avgusta na kalifornijski plaži Pebble beach.

Za male in velike otroke: Bugatti Chiron Lego Technic

To je 100-ti Bugatti Chiron!

BUGATTI: Eleganca, prestiž, 1500 konjičkov in hitrost preko 400 kilometrov na uro