Citroën se čedalje bolj obrača k SUV programu. Če je C5 ob svoji premieri sodil med elegantne limuzine, je zdaj številka rezervirana za mestnega terenca. Niša Aircross je tako dobila največjega predstavnika, ki bo na kupce prežal s samosvojo podobo ter že znanim francoskim udobjem.

Vozilo je opremljeno z 20 tehnologijami za pomoč pri vožnji, med drugimi tudi s sistemom za avtonomno vožnjo 2. stopnje Highway Driver Assist in s sistemom Grip Control s funkcijo Hill Assist Descent za vožnjo izven utrjenih poti, pa tudi s šestimi tehnologijami za vzpostavitev povezave, kot je funkcija za brezžično polnjenje pametnega telefona. Novi C5 Aircross je opremljen z digitalno 12,3-palčno instrumentno ploščo TFT in 8-palčnim zaslonom na dotik s kapacitivno tehnologijo.

Za novega SUV-ja C5 Aircross je na voljo paleta motorjev Euro 6.2 zadnje generacije, vgrajujejo pa se skupaj s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom BVM6 ali z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom EAT8. Na izbiro bodo dva bencinska motorja: PureTech 130 S&S BVM6 in PureTech 180 S&S EAT8, ter trije dizelski motorj: BlueHDi 130 S&S BVM6, BlueHDi 130 S&S EAT8 in BlueHDi 180 S&S EAT8.

C5 Aircross bo na voljo v treh nivojih opremljenosti. Osnovni bo predstavljal Live, kjer boste našli ESP, ABS, električno parkirno zavoro, active safety break, parkirni senzorji zadaj, LED dnevne luči, ročno klimatsko napravo, 17-palčna platišča … Srednji nivo opreme je Feel, kjer so: dvopodročna samodejna klimatska naprava, 12-palčna digitalna instrumentna plošča, prednji meglenki, 18-palčna platišča … Najvišji nivo je Shine, kjer boste poleg naštetega našli še: radarski tempomat, kamera za vzvratno vožnjo, full LED žarometi, električna vrata prtljažnika …

Cene se bodo pričele pri 23.500 evrih, kolikor velja različica Live PureTech 130 BVM6. Najdražjo različico predtavlja C5 Shine BlueHDi 180 EAT8, za katero boste morali odšteti dobrih 35 tisočakov. Proizvodnja novega C5 Aircross poteka v Franciji, v proizvodnem obratu Rennes in bo hkrati prvo Citroënovo vozilo, za katero bo proti koncu leta 2019 na voljo tudi izvedenka Plug-In Hybrid PHEV