Renault predstavlja Novega Clia, peto generacijo ikonskega avtomobila, ki je že dosegel 15 milijonov prodanih primerkov. Od prve predstavitve leta 1990 je Clio postal najbolje prodajani model Skupine Renault na svetu.

Clio je bil večkrat najbolj priljubljeni avtomobil v Franciji kot katerikoli drug model, od leta 2013 pa je tudi vodilni avtomobil segmenta B v Evropi. Od leta 2012 do 2018 je bila prodaja Clia vsakič večja kot leto prej.

Novi Clio ima bolj izklesane poteze in odločnejši prednji del, ki mu zagotavljajo vitalnost in modernost, ob tem pa je prepoznaven že na prvi pogled, čeprav je 100 odstotkov njegovih delov povsem novih. Znotraj je revolucija zasnove več kot očitna. Povsem na novo zasnovan potniški prostor se zgleduje pri avtomobilih višjega segmenta.

Avtonomija: do leta 2022 bo Skupina Renault trgu ponudila 15 modelov, ki bodo opremljeni s tehnologijo za avtonomno vožnjo. Novi Clio bo pionir na tem področju, saj bo razne pripomočke za vožnjo, ki vodijo k sistemu povsem avtonomne vožnje, približal širokemu krogu kupcev.

Novi Clio je pionir nove generacije modelov znamke Renault in ima tudi svojo različico R.S. Line in različico z oznako INITIALE PARIS.