Segment mestnih vozil je poleg SUV-jev nekakšna varna naložba avtomobilskih proizvajalcev in to dobro vedo tudi pri Nissanu, kjer so mestno malčico Micro sedaj še izdatnejše opremili.

Največja novost je prenovljen litrski IG-T turbobencinski agregat s tremi valji, ki sedaj namesto 90 zmore okroglih 100 konjskih moči. Agregat bo še vedno serijsko spojen s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom, za doplačilo pa bo po novem na voljo s CVT Xtronic samodejnim menjalnikom. Omenjeni litrski IG-T bo na voljo tudi v različici s 117 »konjiči« in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, ki bo namenjen tistim bolj zahtevnim voznikom mestnih srajčk.

To pa ni vse, saj je Nissan Micri namenil še dodaten sklop opreme N-Sport, ki bo še bolj poudaril dinamičnost vozila. Sklop opreme bo vključeval več zunanjih elementov v barvi karbona ali bleščeče črne. Oblazinjenje iz alkantare in nekaj tehnoloških dobrot, ki so bile sedaj na voljo za doplačilo. Vse novosti bodo Micro postavile še korak višje v izredno borbenem segmentu mestnih kompaktnežev.