Volkswagen je naposled le osvežil svojo ‘arbeitersko’ zastavonošo ter ji namenil cel kup posodobitev. Tako bo denimo Passat z novim sistemom IQ.DRIVE, lahko vozil delno avtomatizirano do 210 km/h.

Kot prvi Volkswagen se bo Passat predstavil tudi s tako imenovanim kapacitivnim volanom, ki zaznava dotik voznika in na tako predstavlja interaktivni vmesnik do sistemov, kot je Travel Assist. Med novostmi je tudi sistem Emergency Steering Assist, ki prek poseganja zavor povečuje varnost pri reakcijah Novi, interaktivni IQ.LIGHT LED-matrični žarometi predstavljajo inovativno tehnologijo luči doslej na voljo le za Tuarega.

Passat odkriva tudi novo, tretjo generacijo modularnega sistema infotainment, App Connect – vmesnik za brezžično integracijo aplikacij za pametne telefone iPhone prek brezžičnega Apple CarPlay. Novi Passat po želji stalno online, saj so novi infotainment sistemi serijsko opremljeni z integrirano SIM-kartico.

Poleg navigacije, informacij v realnem času, lahko uporabnik dostopa tudi do novih tehnologij in pogonov, storitev pretakanja glasbe, internetnega radia, naravnega glasovnega upravljanja, nepretrgane uporabe spletnih storitev Volkswagen We ter v prihodnosti tudi do koriščenja  nastavitev vozila, shranjenih v oblaku. Prvi pametni telefoni se bodo poleg tega lahko spremenili v mobilni ključ (Mobile Key) za odklepanje in zagon Passata.


Izpopolnjen je tudi nabor pogonov.

Nova različica Passat GTE je priključno-hibridni predstavnik modelske serije z znatno večjim električnim dosegom. Passat GTE se s kombinacijo elektromotorja in učinkovitega turbobencinskega motorja (sistemska moč 160 kW/218 KM) ponaša z lastnostmi udobnega in varnega vozila za dolge relacije.

Uradni viri še zagotavljajo, da Passat GTE že izpolnjuje zahteve za mejne vrednosti emisij v skladu z izpušnim standardom Euro 6d, ki bo za nova vozila začel veljati šele leta 2021. Vsi drugi agregati TSI in TDI izpolnjujejo izpušni standard Euro 6d-TEMP. Sicer pa so vse izvedbe novega Passata – bencinske in dizelske – opremljene s filtrom za trdne delce. Predprodaja bo v prvih državah stekla maja, prodaja novega modela pa se bo (v Nemčiji) začela septembra.