Bentley Bentayga je na trgu petičnih SUV-jev že od konca 2015 in je na voljo z različnimi pogoni. Pod motornim pokrovom se lahko tako znajdejo dizelski ali oktanski V8, pa seveda hibrid, ki ob poplavi elektrificiranih vozil ne sme manjkati.

Kot češnja na torti pa je markantni šestlitrski W12. Ravno slednji je rezerviran za tiste najbolj zahtevne kupce, resnični ljubitelji britanskega SUV-ja pa se bodo lahko navduševali nad novim modelom Bentayga Speed. Končnica Speed pri Bentleyu že dlje časa pomeni dinamiki podrejenega petičneža in nič drugače ni pri tem vozilu. 

Inženirji so še nekoliko navili twin-turbo agregat, ki sedaj zmore 635 »konjev« in okroglih 900 Nm navora. Dvanajst valjev in dve turbopuhali Bentaygo Speed do stotice izstrelijo v le 3,9 sekunde in jo ženejo vse do vrtoglavih 306 km/h. Dovolj, da govorimo o najbolj zmogljivem SUV-ju!

Izdatna serijska oprema vozila vključuje dobrote, kot so karbonsko-keramične zavore, elektronko zaporo diferenciala, unikatna 22-palčna lita platišča, posebne dodatke tako zunaj kot znotraj vozila, da o nekaj straneh opreme za doplačilo niti ne pričnemo. Večbo znanega v Ženevi, kjer se bo ta najbolj zmogljiv SUV tudi uradno predstavil .