V finalu izbora za najboljšo mlado voznico in najboljšega mladega voznika Slovenije sta največ znanja in veščin s Fordovimi vozili pokazala Laura Cerovšek in Luka Gril. Zmagovalca izbora Najboljši za volanom se bosta eno leto vozila vsak s svojo Ford Fiesto Active.

Ford Slovenija (Summit motors Ljubljana) že drugo leto zapored s ponosom sodeluje v izboru za najboljšega mladega voznika oziroma voznico Slovenije, ki je organiziran v okviru Avto-moto zveze Slovenija. Vsako leto se na izbor Najboljši za volanom prijavi vse več mladih, letos kar preko 3.300, kar kaže na vse večjo prepoznavnosti in pomembnost izbora. Polfinale je v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem potekal v začetku aprila, včeraj so se finalisti pomerili v novih izzivih. O zmagi je odločalo pet vaj, s katerimi so AMZS, Policija in Rdeči križ Slovenije preizkusili vozniško znanje in spretnosti ter sposobnost ukrepanja v prometni nesreči.

Zmagovalca letošnjega izbora sta Laura Cerovšek, dijakinja 4. letnika Gimnazije Litija, in Luka Gril, 21-letni študent fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani, doma iz Slovenj Gradca. Poleg prestižnega naslova Najboljši za volanom in vloge mladih AMZS ambasadorjev varne vožnje sta osvojila tudi glavno nagrado: eno leto se bosta lahko vozila vsak s svojim tehnološko pametno Ford Fiesto Active 1.0 EcoBoost 100KM z bogato dodatno opremo, pri kateri je poudarek na varnosti s številnimi asistenčnimi sistemi, ki prinašajo udobje vožnji.

Ključe Fiest je predal direktor marketinga pri Summit motors Ljubljana, Boštjan Hribovšek in dodal: »Z največjim veseljem sodelujemo pri ozaveščanju o varnosti v prometu, še posebej med najbolj ranljivimi skupinami v prometu, mladimi vozniki, ter gradimo prihodnost s tehnološko sodobnimi vozili, ki prispevajo k večji varnosti vseh udeležencev v prometu. Prepričan sem, da bosta mlada ambasadorja varne vožnje v družbi s Ford Fiesto Active neizmerno uživala in s sodobnim avtomobilom pridobila dragocene vozne izkušnje.«