Nemški proizvajalec avtomobilov s povsem novo, šesto generacijo Corse prvič nudi tudi različico z baterijskim električnim pogonom in dosegom 330 kilometrov.

Opel je izbral svoj izjemno priljubljeni model za končni preboj električne mobilnosti iz omejene niše na širši trg. Z dosegom 330 km je petsedežna Corsa-e primerna za brezskrbno vsakodnevno uporabo. V samo 30 minutah je možno 50-kWh baterijo hitro napolniti do 80 odstotkov celotne kapacitete.

2019 Opel Corsa-e

Corsa-e je pripravljena na vse možnosti za polnjenje – prek kabla, zasebne polnilne postaje ali hitre polnilnice – in za baterijo velja osemletna garancija. Za optimalno izbiro časa in stroškov polnjenja je možno napolnjenost kadarkoli preveriti z aplikacijo ‘myOpel’.

Pogonski sistem Corse-e vožnjo brez emisij združuje z dejavnikom nadvse zabavne vožnje. Z močjo 100 kW (136 KM) in v hipu dosegljivim največjim navorom 260 Nm navdušuje z odzivnostjo, okretnostjo in dinamično zmogljivostjo. Corsa-e se iz mirovanja do 50 km/h požene v samo 2,8 sekunde 2 , od 0 do 100 km/h pa pospeši v samo 8,1 sekunde 2 – mirno
se lahko postavi ob bok športnim avtom.


2019 Opel Corsa-e

Športno oblikovanje daje Corsi-e izjemno dinamičen pečat, ohranila pa je kompaktne zunanje mere svoje predhodnice. Z dolžino 4,06 metra Corsa ostaja okreten, praktičen in odlično zasnovan petsedežnik. Kupejevska strešna linija je brez izgube prostora za glave 48 mm nižja kot pri predhodnici. Voznik sedi 28 mm nižje. Nižje težišče pozitivno vpliva na vodenje in vozno dinamiko, vodenje je odzivno in dinamično za še več zabave za volanom. Sodobno notranjost s povsem digitaliziranim kokpitom je možno nadgraditi z usnjenim oblazinjenjem sedežev.

Naročila za Corso šeste generacije bodo začeli sprejemati že čez nekaj tednov, najprej za Corso-e, nato pa še za različice z dizelskim in bencinskim motorjem.