Hyundai želi z modeli N-Line širiti športen občutek na še večji krog ljudi. Za vse, ki cenijo športne poteze modelov N, ne zahtevajo pa popolne zmogljivosti pripravil novo paleto modelov N Line.

Linija vozil je oblikovana po navdihu avtomobilov športnega oddelka N, poganjali pa jih bodo zmogljivi ter učinkoviti bencinski in dizelski motorji. Trenutno so na slovenskem trgu na voljo trije modeli, ki nosijo značko N Line in sicer i30, i30 Fastback in Tuscon. Vendar se tu zgodba ne konča, saj v bližnji prihodnosti sledijo novi N in N line modeli.

Tucson N Line

Opema N Line notranjost in zunanjost terenca popestri s športnimi dodatki z oznako N. Preoblikovana sta odbijača in N Line kaskadna športna maska v grafitno lakirani barvi, izgled pa popestrijo tudi športna 19-palčna aluminijasta platišča v črni barvi ter ohišja stranskih ogledal in spojler v svetleče črni barvi.

V notranjosti kupce razvajata prednja športna sedeža z logotipom N, odeta v kombinacijo usnja in blaga. Popestrijo ju rdeči kontrastni šivi, ki krasijo tudi volanski obroč in zadnjo sedežno klop.

Dinamično oblikovalsko obogatitev pri bencinskem in močnejšem dizelskem motorju dopolnjujeta tudi električno gnano servo krmiljenje in prilagojeno podvozje, ki kupcem omogočata športnejšo vozniško izkušnjo. Zadnje vzmeti na tako opremljenih Tucsonih N Line so namreč 5 % trše, prednje pa 8 %. Izkušnjo za volanom zaokroža krmiljenje, ki je s pomočjo računalniških prilagoditev trše in bolj neposredno.

Hyundai i30 N Line



i30 N Line je eden izmed trenutno treh Hyundaijevih modelov z novo opremo, z zunanjimi in notranjimi elementi znanimi že iz i30 N. Mehanske izboljšave, ki dodatno ozaljšajo običajnega 5-vratnega i30 vključujejo: vzmetenje, zavore in odzivnost motorja.

Oblikovne nadgradnje za i30 N Line se nanašajo na številne elemente, ki so bili predstavljeni že na i30 N. Med njimi sta sprednji in zadnji odbijač s srebrno letvico, ki označujeta opremo N Line. Športen videz poudarjajo ekskluzivna 18-palčna aluminijasta platišča, ki so pri i30 na voljo prvič. Zadnji del vozila zaznamuje dvojna izpušna cev na eni strani vozila, ki močno spominja na tiste pri  i30 N. Na sprednjih blatnikih, se nahaja posebna značka, ki označuje model N Line.

V notranjosti so športni sedeži odeti v velur in nudijo izdatno bočno oporo v področju ramen in ledvenega dela. Tu so še nov športni volan, aluminijasta pedala in N prestavna ročica. Prostorna in praktična notranjost i30 N Line je enako udobna kot v klasičnem i30.

i30 N Line lahko poganjata 1,0- litrski turbo bencinski motor z 88 kW (120 KM) in 1,4-litrski turbo bencinski motor z močjo 103 kW (140 KM). Oba sta na voljo s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, močnejši pa je lahko opremljen tudi s sedemstopenjskim robotiziranim menjalnikom z dvojno sklopko (7DCT).

Dizelsko čast zastopa 1,6-litrski agregat z močjo 85 kW (116 KM) ali s 100 kW (136 KM). Za prenos moči pri obeh dizelskih različicah skrbita šeststopenjski ročni ali sedemstopenjski robotiziran menjalnik z dvojno sklopko (7DCT).

Hyundai i30 Fastback N Line



Zunanja oblika i30 Fastback N Line izhaja iz nedavno predstavljenega športnika i30 Fastback N. Spredaj vključuje odbijač z ekskluzivno srebrno letvico, športno Hyundaijevo N Line kaskadno masko v črno lakirani barvi s srebrno obrobo in črno ozadje žarometov. Da bi oblikovalci poudarili zadek avtomobila, je ta opremljen s športnim zadnjim odbijačem z markantno rdečo odsevno letvico, ki je vzet iz serije N, trikotno lučjo za meglo in posebnim difuzorjem. Značka N Line krasi sprednja blatnika. V notranjosti so kupcem na voljo školjkasti sedeži iz velurja z boljšim oprijemom, športen volanski obroč, aluminijasta pedala in N prestavna ročica.

Vsi trije N Line modeli kupcem zagotavljajo 5-letno tovarniško garancijo brez omejitve prevoženih kilometrov, kar zajema poleg omenjenega tudi 5 let asistence na cesti in 5 let brezplačnih preventivnih pregledov vozila.