Mestno naravnani A1 bo dobil nekoliko bolj začinjeno različico poimenovano Citycarver. Izdelan bo na osnovi A1 in z novimi elementi deluje veliko bolj impozantno.

Za oblikovno osnovo so izbrali petvratnega A1 Sportback z bolj mišičastim videzom in mu dodali okrepljene kolesne loke, preoblikovali pragove, začinili s kontrastnimi barvami, dodatno zaščitili dno vozila ter dvignili vzmetenje.

Štiri centimetre več oddaljenosti od tal poskrbi za enostavnejše manevriranje in plezanje preko robnikov. Oblikovno spominja na večje Q modele, skupaj z novim mat črnim satovjem sprednje maske. Barvna paleta vključuje devet zunanjih barv, ki so lahko z doplačilom kombinirane s kontrastno obarvano streho v sivi ali črni.

V slogu ostalih sodobnih Audijevih modelov je izdelana tudi notranjost. V tehnološki vrh svojega segmenta ga postavljata serijski 8,8-palčni informacijski zaslon in 10,25-palčni digitalni kokpit. Vse to lahko izboljšamo z dodatkom Technology paketa, ki prinaša več funkcij virtualnega zaslona, večji 10,1-palčni zaslon na dotik, Audi connect spletne storitve in brezžično polnilno ploščad za pametne naprave. Ker gre za mestni avtomobil, je na voljo izboljšan sistem za lažje parkiranje. Ljubitelji dobre glasbe si lahko izberejo dodatno Bang & Olufsen 3D ozvočenje s 560 W moči.

Prostorska uporabnost je enaka kot pri Sportbacku, z veliko odlagalnimi površinami in 335 litrov prtljažne kapacitete. Enako je pri osnovni opremi, le da Citycarver serijsko sedi na 17-palčnih platiščih in ima strešno krilce kot S Line različice. Serijska sta tudi LED žarometa z dinamičnimi smerniki, klimatska naprava, sistem za izbiro voznih načinov in širok nabor varnostnih asistenčnih sistemov.