Fiat Professional je svojega popularnega dostavnega Dobloja rahlo osvežil, saj z letnico 2020 prinaša nov pogonski agregat in nekaj manjših nadgradenj.

Z novo paleto motorjev je še bolj vsestranski kot prej. Dodali so 1,3-litrski MultiJet dizel, z dvema konfiguracijama moči, 80 in 95 KM. Večji 1,6-litrski MultiJet pa zmore 105 ali 120 KM. Na voljo so štirje opremski paketi, Sandard, SX, Tecnico in Sportivo.

Osnovni ponuja kar nekaj varnostnih pripomočkov, kot tudi Eco paket s Stop&Start tehnologijo, pametni alternator in elektronsko nadzorovano črpalko goriva, ki povečuje izkoristek goriva ter posledično zmanjša porabo. Paket SX prinaša drsna vrata, višinsko nastavljiv voznikov sedež in ogledala v barvi karoserije. Tecnico doda še serijsko klimatsko napravo, zadnje parkirne senzorje, navigacijo in tempomat. Oprema Sportivo je na voljo le v črni kovinski barvi s 16-palčnimi litimi platišči in ogrevanimi zunanjimi ogledali.

Za različne namene dostav je ponujena obsežna paleta različic, kot je Cargo, Maxi Cargo, Cargo XL, Passenger, Maxi Passenger, XL Passenger, Crew Van, Work up in Maxi Platform. Tako ustreza različnim podjetjem, vse od prevoza potnikov, do dostave velikih pošiljk. S 5400 litri prostornine in tonsko obremenitvijo je najboljši v svojem razredu ter odlična izbira za mnoga zahtevna opravila.

Prenovljenega Dobloja je že mogoče naročiti, cena za osnovnega z 1.3 MultiJet motorjem se prične pri 17.700 evrih.