Mercedes je uresničil napovedi in elektrificiral razred V. Model z imenom EQV bo postregel s 400 km dosega ter udobjem razreda S v spremljavi tišine.

Popolnoma električni kombi je narejen na obstoječi platformi v katero je zapakirana ogromna baterija. Kljub temu je prostor potnikov nedotaknjen, prtljažnik ob nameščenih sedežih pa še vedno ponuja 1.030 litrov prostora.

V dnu nameščena litij-ionska baterija razpolaga z 90 kWh energije, katero bo črpal elektromotor s 150 kW (204 KM) moči in 362 Nm navora. Zaradi ogromne baterije znaša masa kombija 3.500 kilogramov (kategorija izpita?). Pospešek do stotice še ni razkrit, je pa maksimalna hitrost omejena na 160 km/h. Baterija se lahko na hitri polnilnici z močjo 110 kW napolni od 10 do 80 odstotkov v slabi uri, na polnilnici z močjo 11 kW pa potrebuje 10 ur.

https://www.youtube.com/watch?v=ZyHVf-FQHGk

Seznam dodatne opreme bo zelo bogat, zato bo počutje resnično podobno tistemu iz razreda S.

Na voljo bo več različnih programov vožnje za optimizacijo dometa, sistem regeneracije zavorne moči pa je baje tako učinkovit, da v najbolj trdovratni nastavitvi uporaba zavor sploh ni potrebna. Več bo znanega na salonu v Frankfurtu.