Popolnoma novi Volkswagen Golf je uradno tu, nemški proizvajalec avtomobilov pa je po dogodku v Wolfsburgu končno delil vse podatke in slike, ki smo jih čakali.

Za razliko od katerega koli drugega Golfa pred njim, bo osma generacija na voljo v petih hibridnih pogonskih sklopih. Dva izmed njih bosta priključna hibrida, vsak pa ima novo litij-ionsko baterijo s 13 kWh, ki omogoča 60 km vožnje brez emisij.

Povsem nov Golf je dolg 4.284 mm, širok 1.789 mm in visok 1.456 mm, medosna razdalja znaša 2.636 mm. V primerjavi s predhodnikom je novinec nekoliko daljši in nižji, z nekoliko večjo medosno razdaljo. Na splošno pa Golf ostaja Golf- Prepoznaven z nekaterimi novimi oblikovnimi hišnimi linijami, ki popestrijo njegovo klasično (večno?) zasnovo.

https://www.youtube.com/watch?v=y-Fs59eL16A

Digitalizacija, notranjost brez gumbov

Notranjost na drugi strani je verjetno bolj vznemirljiva kot zunanjost, saj ima toliko novosti. Za začetek gre za življenje v digitalni dobi. Kupci lahko zdaj uživajo v izbirnem predvajalnem zaslonu, pa tudi z internetno povezljivostjo, kjer avtomobilski standardni OCU (spletna enota za povezavo) prihaja z integriranimi eSIM povezavami, funkcijami in We Connect in We Connect Plus.

Po poročanju Volkswagna bo novi Golf postavljal nova merila v svojem razredu glede na funkcije vožnje s pomočjo. Funkcija Travel Assist na primer omogoča vožnjo po avtocestah do hitrosti 210 km/h, ne da bi voznik moral aktivno krmariti, pospeševati ali zavirati.

Vsi Golfovi bodo v osnovi na voljo z naslednjimi dobrotami: LED žarometi in zadnje luči LED, zagon brez ključa, digitalna inštrumenta plošča, 8,25-palčni zaslon za zabavo, večfunkcijski volan, We Connect in We Connect Plus, Climatronic (avtomatska klimatska naprava) , Lane Assist vožnja po voznem pasu, nova asistenca pri izklopu, Front Assist, predvidljiva zaščita pešcev in tehnologija Car2X.

Bogato založen Golf

Modeli z opremo Life ponujajo 16-palčna platišča iz zlitine, zunanjo osvetlitev (vključno s projiciranjem logotipa na tla), vmesnik za polnjenje pametnih telefonov, integracijo brezžičnega mobilnega telefona, notranjo osvetlitev v 10 barvah, osrednji naslon za roke spredaj, ParkPilot pomoč pri parkiranju in City light.

Z modelom Style pridobite 17-palčna platišča, dodatne kromirane obloge, športne sedeže, 32 barv za osvetlitev kabine, LED žaromete s sledenjem ovinku, meglenke, LED zadnje luči z dinamičnim smernikom, Travel Assist in Lane Assist. Potem je tu še R-Line s 17-palčnimi platišči Sebring, odbijači R-Line, črnimi oblogami, zadnjim difuzorjem, vrhunskimi športnimi sedeži, izbiro načina vožnje, aluminijastim prestavnim gumbom, perforiranim usnjem za volanom in še več.

Vsi novi Golfovi bencinski in dizelski motorji so enote z neposrednim vbrizgom s turbinskim polnjenjem, ki imajo razpon moči od 90 KM do 300 KM. Medtem je bil za modele s pogonom na prednja kolesa razvit nov 6-stopenjski ročni menjalnik, ki še dodatno zmanjšuje emisije CO2. Golfa bo možno opremiti tudi s štirikolesnim pogonom ter avtomatskim menjalnikom DSG.

Novi Golf bo prvič prisoten v evropskih prodajalnah tega decembra, ko bodo znane tudi cene posameznih modelnih različic.