Znamka Citroën, ki letos praznuje svojo stoletnico, se podaja v veliko ofenzivo za elektrifikacijo svojega izbora gospodarskih vozil z namenom, da bi do leta 2021 poleg motorjev na notranje zgorevanje nudili še električne različice.

Citroën želi poklicnim uporabnikom ponuditi konkretne rešitve za mobilnost v urbanih središčih in tudi na podeželskih poteh po zaslugi avtonomije, s katero je možno zagotovo opraviti večino poti, zato bo tekom leta 2020 svoj izbor vozil dopolnil s kompaktnim furgonom na 100 % električni pogon.

Izvedenka Jumpy na 100 % električni pogon bo brez kakršnegakoli kompromisa glede zmogljivosti namenjena tistim kupcem, ki iščejo vozno udobje in brezskrbnost za volanom, hkrati pa bo vsakemu podjetniku omogočila opravljati njegovo dejavnost na drugačen način in s skrbnim odnosom do okolja izžarevati pozitivno podobo.

Električna izvedenka Jumpy, zasnovana na večenergijski konstrukcijski osnovi EMP2 skupine PSA, bo na voljo z dvema stopnjama avtonomije, s katerima bo Jumpy ponujal novo raven udobja in ki bosta vsakemu obrtniku zagotovila brezskrbnost. Zahvaljujoč brezskrbni avtonomiji bo lahko večina poklicnih uporabnikov opravljala svoja vsakodnevna opravila, saj obljublja 200 km pri bateriji s kapaciteto 50 kWh ter 300 km pri bateriji s kapaciteto 75 kWh.

Prav tako se bo izboljšalo udobje: nič vibracij in hrupa ter izjemno tekoče gibanje. Vozno udobje v električnem načinu po zaslugi nemudoma razpoložljivega navora in nobenega prestavljanja. Brezskrbna uporaba bo omogočala prost dostop do območij z zakonsko predpisanimi omejitvami glede mejnih vrednosti emisij CO 2 , ki bo vsakemu obrtniku in/ali dostavljavcu omogočil pripeljati vozilo v neposredno bližino strank.

Z letom 2020 namerava Jumpy postati nov vzornik med kompaktnimi furgoni iz segmenta električnih vozil.