Francoski koncern je razkril posodobljeno različico svoje najbolje prodajane kombilimuzine Citroën C3. Mestni malček bo s poudarjenim šarmom ter sloganom udobja moral parirati svežim razrednim tekmecem.

Citroën C3 za leto 2020 se pohvali z novo masko, ki je navdih s konceptnega modela CXperiene. Zajema LED svetila, ki se s kromiranimi letvicami razteza vse do dnevnih LED svetil.

Poleg tega prenovljeni Citroën C3 zdaj ponudi različne barvne dekoracije okoli meglenk, nove vzorce zadnje četrtine plošče in preoblikovan značilni bočni Airbumps na dnu vrat. Na voljo so tudi novi podaljški blatnikov koles, odvisno od nivoja opreme in vrste novih modelov platišč premera do 17 palcev.

Novi Citroën C3 2020 prinaša tudi širši potencial za individualizacijo, kar poveča število možnih kombinacij s 36 na 97. To vključuje nove barvne možnosti, nove dvobarvne kombinacije, nove barvne vložke, pa tudi nove grafične pakete.


Kupci lahko zdaj izbirajo med štirimi barvami strehe, tremi strešnimi grafikami in sedmimi barvami karoserije.

Potniška kabina modela C3 je prejela tudi nekaj ljubezni od francoskega proizvajalca. Za začetek je na voljo nov ambient ‘Techwood’, ki je kombiniran z mehkimi materiali na dotik in posebnimi šivi, pa tudi svetlo oblogo na zgornjem delu sedežev. Ne manjka kos lesa.

Ko že govorimo o sedežih. Prenovljeni Citroen C3 zdaj vsebuje sedeže Advanced Comfort, znane iz večjih C4 Cactus in C5 Aircross. Novi sedeži zagotavljajo boljše udobje zahvaljujoč posebni peni na površini in odebeljeni tkanini. Poleg tega je na voznikovi strani tudi nov naslon za roke.

Infotainment sistem deluje prek sedem palčnega zaslona na dotik in ima prepoznavanje glasu, zrcalni zaslon z Apple CarPlay in Android Auto, brezplačno triletno naročnino na poročanje o hitrostnih kamerah in nevarnih območjih, informacije o prometu v realnem času s strani TomTom, integrirano dashcam in še več.

Paleta motorjev vključuje 1,2-litrski bencinski trivaljnik Puretech z 82 KM ali 108 KM. Sajavčke pa zastopa 1,5-litrski BlueHDi štirivaljni dizel z 98 KM. Citroën ponuja šeststopenjski samodejni menjalnik kot opcijo pri najzmogljivejših bencinskih in dizelskih modelih. Več bo znanega v mesecu juniju, ko model zapelje na slovenske ceste.