Prenova Suzuki Ignisa na indijskem avto salonu daje napoved, da bo mali mestni križanec s štirikolesnim na voljo v osveženi podobi kmalu obiskal staro celino.

Osvežitev Ignisa je prinesla drugačno masko hladilnika v povezavi z rahlo spremenjenim pokrovom motorja, nova odbijača ter sijoče vratne kljuke. Napoved modelih različic se seveda razlikuje glede na države. Sklepamo pa, da bo po večini razlika le v poimenovanju oprem.

Na indijskem tržišču torej različica Hybrid MZ nagovarja kupce, ki jim je popolnoma vseeno za modni ‘off-road look’. Posledično je takšen Suzuki Ignis brez obveznih strešnih nosilcev in ostalih robustnih dodatkov. Stavi torej na eleganten izgled, saj sta pri tej različici izvedena tudi oba odbijača, ki sta po novem oba enobarvna.

Ljubiteljem modnih trendov namenjajo različico Hybrid MF s parom bolj robustno oblikovanih odbijačev, strešnimi sanmi in črno obarvano zaščito vseh štirih zunanjih karoserijskih blatnikov ter bočnih pragov.

V obeh primerih bo kupec prejel tudi rahlo preoblikovano armaturno ploščo ter spremenjeno sedežno oblazinjenje. Nekaj več bo tudi detajlov, predvsem na račun nekaterih sestavnih delov, ki so obarvani v barvi karoserije. Poleg tega so poskrbeli tudi za bolj trpežno oblazinjenje karoserijskega dna v prtljažnem prostoru in nekaj več vgrajene komfortne opreme.

Na seznamu opreme se recimo znajde znana funkcija ‘follow-me-home’, ogrevan par prednjih sedežev, dodatni predal v sopotnikovih vratih in serijska vgradnja asistenčnega varnostnega sistema DCBS (Dual Camera Brake Support).

Enak pa ostaja Ignisov pogonski sklop v obliki 1,2-litrskega atmosferskega bencinskega Dualjet motorja, ki se lahko pohvali s štirimi valji ter 66 kW (90 KM) pogonske moči v kombinaciji z ‘mild-hybrid’ tehnologijo. Japonski kupci so ob tem deležni vgradnje pritaknjenega samodejnega CVT-menjalnika.

Nekaj več izbire imajo samo v pogledu zasnove pogona, odnosno prenosa moči na vozno podlago, ker je ignis na voljo v 2WD in 4WD-konfiguraciji. Za osnovno motorizirano in osnovno opremljeno verzijo modela Ignis bo indijski kupec odštel približno 14.000 ameriških dolarjev.