Nemci so izdelali že več kot tri milijone primerkov Volkswagen Caddy. S peto generacijo pa so 15 let staro zasnovo krepko posodobili.

Peta generacija mestnega dostavnika in družinskega enoprostorca Volkswagen Caddy je popolnoma prenovljena. Kljub ogromni spremembi 15 letne zasnove pri Volkswagnu obljubljajo, da bo izpolnjeval vse tradicionalne želje glede najrazličnejših transportnih možnostih in čim večje svobode za vsakodnevne potrebe obrtnikov, ponudnikov storitev ter družin.

Zunanji dizajn je moderen ter si veliko elementov deli s trenutnimi hišnimi modeli. Pohvali se lahko tudi z najnižjim količnikom upora doslej cx=30. Strešna linija se rahlo spušča proti zadku, sprednje luči se optično nadaljujejo iz mreže hladilnika in prehajajo naravnost v športno-elegantne stranske linije karoserije, žarometi na zadku pa so bolj navpični in vitki. Magnet za oči je zagotovo tudi ogromno panoramsko strešno okno s površino 1,4 kvadratnega metra, ki je največje v segmentu. Modernim voznikom pa bodo všeč električna drsna bočna vrata in vstop ter zagon avtomobila brez ključa. 

Caddy temelji na prilagodljivi koncernski platformi MQB. Posledično so na voljo številne sodobne tehnologije, ki jih že poznamo iz vseh novih modelov. Novi Caddy ponuja več asistenčnih sistemov kot kdajkoli prej, skupno kar 19, in bo vedno povezan z internetom. To pomeni, da bo deloval kot samostojna naprava na štirih kolesih z informacijami v realnem času. Notranjost bo v koraku s časom digitalizirana in bo ponujala od 6,5 do 10-palčna zaslona infozabavnega sistema. Opcijsko bo na voljo tudi digitalen kokpit.

Platforma MQB omogoča različne bencinske in dizelske pogonske sklope. Dizelski motorji z močmi med 55 in 90 kW bodo po besedah Volkswagna “med najčistejšimi dizelski motorji na svetu”, saj bodo imeli vgrajen sistem z dvojnim doziranjem tekočine AdBlue, zaradi česar bodo izpusti dušikovih oksidov še manjši.

Bencinske vrste bo sprva zastopal 1,5-litrski turbobencinski motor z 84 kW moči. Ponudba pa bo obsegala tudi motor na stisnjen zemeljski plin. Sprva bo na voljo kot tovorni furgon, potniški kombi za prevoz delavcev in v različnih osebnih različicah.