Gorska reševalna zveza Slovenije je v enoletno uporabo prejela tri terenska vozila Dacia Duster. Avtomobilska znamka Dacia s tem že sedmo leto nadaljuje svojo podporo tistim, katerih predanost rešuje življenja obiskovalcev slovenskih gora.

Po šestih letih dobrih izkušenj z uporabo številnih Dusterjev v mnogih akcijah je Dacia gorskim reševalcem v enoletno brezplačno uporabo spet predala tri nove terence Dacia Duster. S tem Dacia ostaja ponosni podpornik Gorske reševalne zveze Slovenije.

Za uspešen in hiter odziv na klic na pomoč potrebujejo gorski reševalci zanesljiva vozila, ki jim omogočijo hiter prihod na teren, čim bližje mestu nesreče. Tu stopijo v ospredje zelo dobre terenske zmogljivosti Dacie Duster.

»Po šestih letih uporabe vozil Dacia Duster lahko z lastnimi izkušnjami potrdimo, da je Dacia Duster zelo zanesljiv in zmogljiv terenec. Z novo generacijo je pridobila sistem štirih kamer, ki so nam lani še dodatno olajšale vožnjo po zahtevnem in slabo preglednem terenu. Z uporabo tovrstnih vozil se skrajša čas, ki je potreben za naš prihod do ponesrečencev. Prav hitrost našega prihoda pa je zelo pomembna za uspešnost intervencije.«, pojasnjuje predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Janez Rozman.

Gorska reševalna zveza je v enoletno uporabo prejela tri vozila Dacia Duster Prestige 1.5 Blue dCi 115 4×4. Izvedenka s preizkušenim štirikolesnim pogonom, štirimi kamerami in sistemom za nadzorovano spuščanje je v kombinaciji z zmogljivim motorjem terenec, idealen za uporabo na vseh vrstah vozišč in izven njih. To ji zagotavljajo okrepljen spodnji ustroj, povečan odmik od tal in dobri vstopno-sestopni terenski koti. Hkrati pa vozila znamke Dacia odlikuje še pregovorna zanesljivost, ki je pri delu gorskih reševalcev ključnega pomena.

Dacia in Gorska reševalna zveza Slovenije nadaljujeta tradicionalno pot poglobljenega sodelovanja. Slednja temelji na skupnih vrednotah znamke Dacia in gorskih reševalcev. Vsekakor si vsi želimo, da bo pomoči potrebnih v slovenskih gorah čim manj. Če bi do nesreče prišlo, pa smo lahko ponosni ob zavedanju, da nad nami bedi preko 800 prostovoljnih gorskih reševalcev, ki so svoj prosti čas posvetili reševanju življenj v najzahtevnejših naravnih okoljih.