Francozi so na splet predčasno spustili fotografije in določene podatke za novi model C4 in njegovo električno različico ë-C4. Model bo avtomobilski javnosti uradno predstavljen 30. junija.

Pri Citroënu še vedno model C4 formalno označujejo kot kompaktno limuzino s petimi vrati. Čeprav njegova zunanjost kaže značilnosti sodobnih križancev, ki se začnejo pri nekoliko privzdignjeni drži.

Očitno gre za strateško odločitev, saj so pri znamki v sporočilu za javnost med drugim zapisali, da so kompaktno petvratno limuzino nove generacije znamke navdihnile stranke in njihov vsakodnevni način uporabe avtomobila ter da prihajajoči model razpolaga z vsemi potrebnimi lastnostmi za spreobrnitev avtomobilskega segmenta, ki ga je treba ponovno oživeti.

Bodočim kupcem nameravajo v skladu z usmeritvijo proizvajalca ponuditi t.i. moč izbire med baterijsko-električno, bencinsko ali dizelsko izvedenko. Električni ë-C4 bo tako za modeli C5 Aircross Hybrid, Ami, ë-Jumpy in ë-SpaceTourer že peti člen elektrificirane ponudbe znamke.

Notranjost novega modela naj bi bila gostoljubna in tehnološko napredna, v ospredje pa Francozi ponovno postavljajo dobro počutje in udobje potnikov, ki ga označujejo kot Citroën Advanced Comfort.

Za udobje v vožnji bo skrbelo vzmetenje s progresivnimi hidravličnimi omejevalniki ter sedeži Advanced Comfort, ko je govora o bivanju pa izpostavljajo prostorno notranjost in praktične vgradne funkcije, med katerimi naj bi bila tudi posebna inovacija za sopotnika, ki jo bodo razkrili šele na napovedani premieri 30. junija 2020.

Ambient novega modela naj bi deloval pomirjujoče, potnikom pa naj bi bili na voljo številne sodobne tehnologije in sistemi, ki olajšajo vsakodnevno rabo. Električna različica bo vsemu naštetemu dodala še neslišno delovanje, tekoče gibanje in užitke v vožnji.