STELLANTIS se bo glasilo novo poimenovanje skupine, ki bo nastala ob združitvi koncerna FCA in skupine PSA.

Družbi Peugeot S.A. (“skupina PSA”) in Fiat Chrysler Automobiles N.V. (“FCA”) (NYSE: FCAU / MTA: FCA) sta 15.7. napovedali, da se bo njuna na novo ustanovljena skupina imenovala STELLANTIS. S tem bosta storili pomemben korak v smeri dokončne združitve (50:50), kot je opredeljeno v sporazumu o združitvi (Combination Agreement), najavljenem dne 18. decembra 2019.

STELLANTIS izhaja iz latinskega glagola «stello», ki pomeni «osvetliti z
zvezdami». Ime črpa svoj navdih iz nove in ambiciozne združitve legendarnih avtomobilskih znamk in vplivnih podjetniških kultur, ki bodo ob združitvi postale eden izmed novih voditeljev naslednje dobe mobilnosti. Hkrati pa bodo ohranile vse svoje izjemne vrednote in tudi
vrednote vseh svojih sestavnih elementov. Skupina STELLANTIS bo združila dimenzije resnično globalnega podjetja z izjemno širino in globino talentov, strokovno podkovanega znanja in virov, ki bodo v naslednjih desetletjih sposobni zagotoviti trajnostne rešitve za mobilnost.

Latinske korenine imena izražajo poklon bogati zgodovini družb ustanoviteljic. Medtem ko primerjava z astronomijo namiguje na optimizem, energičnost in prenovo, ki navdihujejo to združitev, ki bo spremenila avtomobilsko industrijo.


Postopek izbire novega imena je stekel kmalu po najavi sporazuma o združitvi, ob podpori skupine Publicis Group in v tesnem sodelovanju najvišjega vodstva obeh podjetij tekom celotnega postopka.

Ime STELLANTIS se bo uporabljalo izključno na ravni skupine kot blagovna znamka podjetja. Naslednji korak v postopku bo predstavitev logotipa, ki bo skupaj z imenom opredelil identiteto celotne skupine. Imena in logotipi obstoječih znamk skupine STELLANTIS bodo ostali nespremenjeni.

Na podlagi predhodnih najav je pričakovati, da se bo projekt združitve zaključil v prvem četrtletju leta 2021, pod pogojem, da bodo izpolnjeni vsi običajni zaključni pogoji, vključno z odobritvijo delničarjev obeh družb na njihovih izrednih skupščinah in ob izpolnjevanju zahtev protimonopolne politike ter drugih regulativnih zahtev.