Povsem nova Ford Puma ST v segment kompaktnih SUV-jev prvič v Evropi uvaja cenjeno vozno dinamiko s pečatom oddelka Ford Performance.

Izpopolnjena je z dovršenimi športnimi tehnologijami, vključno z diferencialom z omejenim zdrsom (LSD), ki je prvič na voljo v tem segmentu, in patentiranimi vzmetmi z vektorsko usmerjenimi silami. Puma ST navduši tudi z možnostjo izbire voznih načinov, med katerimi sta način Sport in – prvič s katerim od modelov Ford Performance – način Eco, da lahko vozniki vožnjo prilagodijo široki paleti razmer na cesti in v prometu.

Kombinacija teh inovacij zagotavlja energije polno vozno izkušnjo modela Ford Performance, po kateri slovijo po vsej Evropi. Obenem pa poskrbi za udobje in prilagodljivost, ki jo nudijo Fordovi novi kompaktni SUV-ji.

Pumo ST poganja 1,5-litrski motor EcoBoost z 200 KM, ki omogoča pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 6,7 sekunde. Optimalno prilagojeno podvozje je opremljeno s konfiguracijami z vzvojnim drogom, prečnim vodilom in blažilnikom. V primerjavi s standardno Pumo je odziv krmiljenja hitrejši za 25 odstotkov. Zavorni koluti pa imajo za 17 odstotkov večji premer. Najbolj dinamično vozno izkušnjo s Fordovim SUV-jem pomagajo zagotoviti tudi posebej razvite pnevmatike Michelin Pilot Sport 4S.


Izboljšave zmogljivosti in agresivno oblikovanje dopolnjujejo inovativne možnosti, kot so informacije o lokalnih nevarnostih, ki jih omogoča tehnologija povezanega vozila, in Fordov MegaBox z 80 litri prostora pod dnom prtljažnika za praktično uporabo vsak dan znova.

“Pravi navdušenci nad vožnjo se ne bodo odrekli vznemirjenju, ker življenje zahteva bolj ‘razumen’ avto, zato je bila naša najpomembnejša naloga zagotoviti, da bo Puma ST osupljiva in zmogljiva kot vsak model ST, ne da bi žrtvovali njeno praktičnost,” je povedal Stefan Muenzinger, vodja oddelka Ford Performance v Evropi. “Verjamemo, da smo pripravili majhen SUV, ki ga odlikuje najboljša vožnja na svetu. Navduši z občutkom povezanosti in občutkom pravega ST-ja. Pumo ST je res užitek voziti.”