Hyundai i30 se po približno treh letih in pol predstavlja v prenovljeni tretji generaciji. Posodobljeni izgled so prejeli vsi člani družine i30.

Oblikovna osvežitev je Hyundai i30 spredaj prinesla novo, širšo masko s 3D vzorcem. Bolj zašiljena sta prednja žarometa s svetlobnim zapisom v obliki črke V. Zadaj je prenovljen odbijač in svetila, ki jih prav tako kot sprednje krasi grafika v obliki črke V. Zunanjo prenovo zaokrožujejo prenovljena 16 in 17-palčna platišča iz lahke litine ter tri nove karoserijske barve.

Potniška kabina je prejela nove okrasne elemente ter nove barvne kombinacije. Osrednjo noviteto predstavlja večji 17,8-centimetrski (7-palčni) zaslon na instrumentni plošči ter 26-centimetrski (10,25-palčni) zaslon na dotik za multimedijsko napravo. Estetsko je prenovljen tudi športno naravnan paket N-line, ki prinaša boljšo aerodinamiko in je prvič na voljo tudi za karavanski i30.

Prevetrena motorna paleta med drugim prinaša nov vstopni 1,5-litrski bencinski štirivaljnik z 81 kilovati (110 KM). Litrski turbobencinski trivaljink z 88 kilovati (120 KM) se zdaj ponaša z blago hibridno tehnologijo z 48-voltno baterijo in inteligentnim ročnim menjalnikom IMT. Z večjo konjažo sta v ponudbi še 1,5-litrski turbobencinski štirivaljnik s 117 kilovati (159 KM) in 1,6-litrski dizel, ki v izvedbi s 100 kilovati (136 KM) prav tako ponuja blago hibridno tehnologijo in menjalnik IMT.

Omeniti velja še sklop SmartSense z nadgrajenim naborom varnostnih in asistenčnih sistemov ter povezane storitve Bluelink, ki zagotavljajo aktualne podatke o prometu in omogočajo upravljanje z vozilom na daljavo.

Cene vstopnega modela Hyundai i30 se prične pri 17.990 evrih oziroma pri 14.990 s promocijskim popustom.