Z zmogljivivo različico Peugeot 508 PSE, francoska znamka te dni odpira prvo poglavje nove, visokozmogljive divizije PEUGEOT SPORT ENGINEERED.

Peugeot 508 PSE kot pionir nove dobe, je najmočnejši serijski avtomobil, ki so ga kdajkoli izdelali. S kombinacijo toplotne in električne energije lahko pogonski sklop doseže 360 KM in 520 Nm navora. S hipno stopnjo odzivnosti lahko z mesta do 100 km/h pospeši v 5,2 s. Poleg motorja z notranjim izgorevanjem mu do visokih zmogljivosti pomagata elektromotorja spredaj in zadaj, 4-kolesni pogon pa optimalni oprijem v vseh vremenskih razmerah

Francoski ekspres ima z optimalno nastavitvijo elektromotorjev in akumulatorja enako notranjost in prostornino prtljažnika kot ostale različice. Načini polnjenja so prilagodljivi in prilagojeni različnim situacijam. V manj kot 7 urah na običajni gospodinjski vtičnici. V 4 urah na 16 amperskem ojačanem vtiču in v manj kot 2 urah na 32-amperski stenski škatli.

Voznik si lahko preko izbirnika na sredinski konzoli izbere pet različnih profilov vožnje: Električni: za 100% električno vožnjo v popolni tišini, z dosegom 42 km v skladu s protokolom WLTP. Omogoča dostop do zelenih con v mestnih območjih in takojšnjo odzivnost električnih motorjev od 0 do 140 km/h. Udobje: Hibridni način z mehko nastavljenim vzmetenjem za “visoko udobje”. Hibrid: način, ki samodejno izbere zgorevanje ali električno energijo odvisno od okoliščin za bolj optimizirano porabo. Šport: z izkoristkom največje moči 360 KM za popolno zadovoljstvo! 4WD: največji oprijem v primeru spolzkega oprijema.

K zadovoljstvu v vožnji prispeva tudi tristopenjsko nastavljivo vzmetenje, sprednji 380 mm zavorni koluti s štirimi zavornimi čeljustmi in 20-palčna platišča s pnevmatikami Michelin© Pilot Sport 4S.

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED je na voljo v treh barvah karoserije: specifična Selen siva, Perla črna, biserno bela. Monogrami na vseh 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED so črne barve in na izrazit način poudarjajo športno naravo serije. 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED izdelujejo v Mulhouseu v Franciji in odvisno od države naj bi bil na voljo od sredine oktobra 2020.