Na slovenske ceste je zapeljal šarmanten Francoz, ki z novo generacijo precej obljublja.

Novi Peugeot 508 je narejen na konstrukcijski osnovi EMP2, kar omogoča zmanjšanje mase (v povprečju 70 kg manj glede na prejšnjo generacijo) v prid nižji porabi goriva, pasivni varnosti in zmogljivostim. Prav tako je novinec nekoliko krajši, nižji ter malce širši.

Prtljažni prostor ponuja 487 litrov prostornine in zanimivo rešitev v obliki motoriziranih prtljažnih vrat s funkcijo za prostoročni dostop. V kolikor preklopite sedežno klop se velikost prtljažnega prostora poveča na 1537 litrov.

Novi 508 bo na voljo z dvema bencinskima (PureTech 180 S&S EAT8 in PureTech 225 S&S EAT8 (izključno za izvedenko GT)) in tremi dizelskimi agregati (BlueHDi 130 S&S BVM6 kot osnovni model izbora in edini v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom; BlueHDi 130 S&S EAT8; BlueHDi 160 S&S EAT8; BlueHDi 180 S&S EAT8)


Širok nabor asistenčnih sistemov

Novi 508 ponuja sisteme za pomoč pri vožnji, ki ustrezajo čedalje bolj zahtevnim kriterijem organizacije EuroNCAP. Med drugimi najdemo: sistem za vidljivost ponoči, samodejno zaviranje v sili in opozorilnik na nevarnost naleta, aktivni opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu, opozorilnik na voznikovo nepozornost, samodejni preklop dolgih luči, prepoznavanje prometnih znakov za omejitev hitrosti in priporočanje hitrosti, razširjeni sistem za prepoznavanje prometnih znakov (Stop, enosmerna cesta), prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go (s samodejnim menjalnikom EAT8) …

Sistem za vidljivost ponoči deluje v povezavi z infrardečo kamero in zaznava živa bitja pred vozilom ponoči ali ob slabši vidljivosti. Sistem zaznava v dometu do 200-250 metrov, kar v praksi pomeni, da vidi dlje kot je domet dolgih luči, ter na sredini digitalne instrumentne plošče prikaže infrardečo sliko območja v voznikovem vidnem polju. V paket Peugeot Connect je zajeta povezljiva navigacija 3D s funkcijo TomTom Traffic in omogoča razširitev možnosti, ki jih ponujajo nove tehnologije. 

Novi Peugeot 508 bo v Sloveniji na voljo od 25.900 evrov, toliko bo namreč potrebno odšteti za osnovnega dizla z ročnim menjalnikom. Bencinski različici bosta kupcem dosegljivi od 28.400 evrov, v kolikor se boste odločili za samodejni menjalnik, pa boste morali dodati še 2.000 evrov.