Novi Kangoo je inovativen mali kombi atletskega in dinamičnega sloga. Namenjen je zahtevnim upravljavcem voznih parkov, obrtnikom in trgovcem, ki iščejo vozila po meri njihovih poklicnih potreb in opremljena z najnovejšimi tehnologijami.

Novi Kangoo v izvedenki lahkega gospodarskega vozila s pomembnima inovacijama Easy Side Access in Easy Inside Gallery revolucionira nalaganje in dostop.

  • Easy Side Access: Z odstranitvijo srednjega stebrička Novi Kangoo Van ponuja najširšo bočno odprtino na trgu, ki meri 1.416 mm (dvakrat toliko kot v predhodnem modelu).
  • Easy Inside Gallery: Ta zložljiv podstrešni prtljažnik omogoča prevoz dolgih in velikih predmetov.

Renaultov dostavnik se postavlja z bolj mišičasto zunanjostjo. Prednji del je temeljito preoblikovan, med odbijačem in masko pa ima kromasto črto. Nova notranjščina ima vodoravno armaturno ploščo s številnimi odlagalnimi mesti. Novi so tudi popolnoma preoblikovani sedeži, ki zagotavljajo boljše udobje in so trpežnejši.

Tehnologija se seli iz osebnih vozil, zato v njem najdemo Renault EASY LINK in pomagala za vožnjo vključno z digitalnim notranjim vzvratnim ogledalom Permanent Rear View. Med drugimi funkcijami sta sistem za nadzor nihanja prikolice in sistem aktivne pomoči pri zaviranju v sili.

Novi Kangoo ponuja edinstveno raznolikost karoserijskih izvedenk in pogonskih sklopov.

Na voljo v dveh dolžinah, z ročnim ali samodejnim menjalnikom, dizelskim, bencinskim ali elektromotorjem. Uporabna prostornina njegovega tovornega prostora znaša od 3,3 do 3,9 m3 v standardni izvedenki in od 4,2 do 4,9 m³ v daljši izvedenki.

V potniški različici je Kangoo elegantno in prostorno večnamensko vozilo s petimi polnovrednimi sedeži. Brezhibno streže potrebam dinamičnih družin. Ponuja več udobja in opreme ter nova pomagala za vožnjo. Ohranja vse bistre rešitve prilagodljivosti, ki so enako priljubljene tudi med poklicnimi uporabniki.

Različica Express, je namenjena mladim podjetnikom in manjšim voznim parkom, ki iščejo najboljše razmerje med ceno in vrednostjo pri zadovoljitvi njihovih bistvenih potreb. V potniški različici ponuja pet polnovrednih sedežev in velik tovorni oziroma prtljažni prostor.

Novi Kangoo na slovenske ceste pripelje spomladi 2021.