Reševalno vozilo Cadillac Miller-Meteor iz leta 1959, ki se uporablja v filmih o sagi Ghostbusters (Izganjalci duhov), je z novim kompletom LEGO Ghostbusters dobilo nesmrtnost.

LEGO Ghostbusters sestavlja 2352 kock, vključno z dvema povsem novima elementoma, ukrivljenim vetrobranskim steklom 6 × 14 in 5-modularnim volanom. Cadillac Miller-Meteor Ecto-1 je dolg približno 47 cm, širok 16,5 cm, v višino pa meri 22,5 cm.

LEGO Ecto-1 zrcali videz ikoničnega filmskega avtomobila s podrobnimi nalepkami, množico opreme za zaznavanje paranormalnih dejanj na strešnem prtljažniku, premikajočim se duhom duha, ki ga aktivirajo kolesa, in celo raztegljivim zadnjim strelnim sedežem. Ima tudi delujoč volan. Skratka zagotavlja ure in ure veselja oboževalcev ter sestavljavcev.

https://www.youtube.com/watch?v=mbohDB1QxK0

“Obožujem ustvarjanje vozil LEGO, in ko sem oblikoval LEGO James Bond Aston Martin DB5, mi je bil všeč izziv dela na Ecto-1,” je povedal oblikovalec scenografije Michael Psiaki. »To je največja in najbolj podrobna različica tega avtomobila, kar smo jih kdajkoli ustvarili. Prepolna je pristnih elementov in skritih funkcij, ki jih graditelji z veseljem odkrivajo, medtem ko sestavljajo ta model. “

Komplet LEGO Ghostbusters Ecto-1 bo na tržišče lansiran 15. novembra pred izidom novega filma “Ghostbusters: Afterlife”. Ta v kinematografe prihaja naslednje leto. Artikel bo na voljo na spletni strani danskega podjetja in v uradnih trgovinah. Zanj bo treba odšteti 199 dolarjev, oziroma nekaj več kot 200 evrov. Obenem je to lahko popolno darilo za praznike ljubiteljev Lego in Ghostbusters .