Znamka Jeep in skupina LEGO predstavljata novost iz programa LEGO Technic. Edinstveni Jeep Wrangler LEGO Technic.

Prvi model terenskega vozila Jeep Wrangler LEGO Technic zvesto posnema obliko in legendarne off-road zmogljivosti originala. Kot takšen je pripravljen na igrive pustolovščine.
 
Novi modelček tega zmogljivega terenskega vozila bo navdušil ljubitelje LEGO kock vseh starosti. Ti bodo s sistemom za sestavljanje LEGO Technic lahko poustvarili visoko zmogljiv štirikolesni pogon, robustne pnevmatike, zložljive zadnje sedeže in klasično masko s sedmimi režami.

Ko bodo sestavljavci iz 665 delčkov sestavili svoj model, se neskončne terenske dogodivščine lahko začnejo. Krmilni sistem, ki ga je mogoče upravljati s tipko, delujoče vzmetenje in močno gibljivo podvozje omogočajo, da bodo svoj model lahko preizkusili tudi na ovirah. Rumeno-črna barvna kombinacija ga naredi privlačnega, ko je v akciji ali pa ko je samo razstavljen.

LEGO Technic Jeep Wrangler je zasnovan tako za ljubitelje vozil Jeep kot ljubitelje LEGO kock. Komplet je namenjen starejšim od 9 let. Na voljo bo 1. januarja 2021 na LEGO.com, v trgovinah LEGO in pri specializiranih prodajalcih igrač, po ceni 49,99 EUR.


“Jeep Wrangler je ikona v off-road svetu,” je povedal Lars Thygesen, oblikovalec pri LEGO Technic. “Rubicon ima veliko ikoničnih elementov, ki navdušujejo ljubitelje terenskih vozil 4×4 po vsem svetu, zato se mi je zdelo pomembno, da v repliko LEGO Technic vključim čim več pristnih lastnosti in zmogljivosti resničnega vozila. Upam, da bodo ljubitelji LEGO kock in ljubitelji vozil uživali v vseh vidikih, vključno z vzmetenjem, vitlom in odprto zasnovo vozila, ki smo jo razvili skupaj z nadarjeno oblikovalsko ekipo Jeep.”

”Vprašajte kateregakoli lastnika modela Jeep Wrangler in povedal vam bo, da je njegovo vozilo le večja različica tega novega kompleta LEGO,” je dejal Mark Allen, vodja oblikovanja pri znamki Jeep. “Zasnova Jeep Wranglerja jim omogoča, da ga razstavijo, snamejo streho in vrata, ga na novo konfigurirajo. Dodajo nove elemente opreme Mopar in ga znova sestavijo.
LEGO Jeep Wrangler bo navdušil ljubitelje vozil Jeep in navdihnil bodoče oblikovalce vozil te znamke.”