Renault je pionir električne mobilnosti in vodilna znamka na evropskem trgu električnih vozil s 95.985 primerki, prodanimi v obdobju od začetka leta do konca novembra 2020.

V primerjavi z lanskim letom to število pomeni 80-odstotno rast registracij. To dokazuje, da zna Renault s svojo ponudbo povsem električnih vozil dobro ustreči potrebam individualnih in poklicnih kupcev.

Tako Renault ZOE z lani predstavljeno tretjo generacijo, ki ima doseg 395 kilometrov (po WLTP), prenovljeno obliko in značilno vsestranskost, ostaja referenčni model v segmentu. Z več kot 84.000 prodanimi primerki od januarja do konca novembra letos ostaja najbolje prodajan električen osebni avtomobil v Evropi.

To število je skoraj enkrat večje, kot je znašala prodaja enakem obdobju v leta 2019. ZOE je tako vodilni električni osebni avtomobil v Franciji, Nemčiji, Italiji, Španiji in Portugalski. Od začetka prodaje je bilo v Evropi prodanih 268.000 Renaultov ZOE vseh treh generacij.

V segmentu električno gnanih lahkih gospodarskih vozil (LGV) je Renault Kangoo Z.E. resnična uspešnica. Od začetka letošnjega leta do konca novembra je bilo tako prodanih 8.498 Kangoojev Z.E., kar je več kot vsak tretji prodan električni dostavnik. Nič manj kot 57.595 Kangoojev Z.E. je bilo v Evropi prodanih od njegove uvedbe na trg leta 2010.

Nedavno predstavljeni novi Twingo Electric z že 1.760 registracijami v Evropi prevzema položaj referenčnega električnega osebnega avtomobila segmenta A. Zahvaljujoč okretnosti, prilagodljivosti in dosegu 190 kilometrov (v mestu do 270 km) je Twingo Electric najboljši
tovariš za vsakdanje vožnje.

Celovita Renaultova ponudba električnih vozil vključuje tudi Twizy, katerega so prodali že več kot 31.000 primerkov, in furgon Master Z.E. z nosilnostjo do 3,5 tone. Zahvaljujoč strokovnemu znanju na področju električnih vozil je Renault nedavno predstavil naslednje poglavje svoje električne ponudbe: Megane eVision. Ta je zasnovan na konstrukcijski
osnovi CMF-EV Zveze, njegova serijska različica pa bo Renaultov električni tekmec v segmentu C. Poleg palete povsem električno gnanih modelov Renault ponuja dopolnitev svojih prodajnih uspešnic (Clio, Captur in Mégane) in prihajajočega modela Arkana s hibridnim pogonom in priključnih hibridov.