Vsaj tako pravijo pri organizaciji AUTOBEST, kjer je novi Leon žirijo prepričal s kombinacijo dinamičnosti, učinkovitosti ter najsodobnejših tehnologij s področja varnosti in povezljivosti.

Novi Seat Leon so izglasovali za prejemnika AUTOBEST 2021, evropskega priznanja za najboljši avtomobilski nakup v Evropi za leto 2021.

Žirijo AUTOBEST sestavlja 31 članov, najbolj priznanih avtomobilskih novinarjev iz vse Evrope. Seatu je v njegovi 70-letni zgodovini ta čast pripadla dvakrat. Leta 2017 je to nagrado prejela Ateca. Priznanje poudarja predanost razvoju vozil, ki odstopajo od klasičnih in na trgu ponujajo nekaj zares posebnega.

Novi Leon ima za sabo odlične dosežke v vseh generacijah v segmentu – prodanih je bilo že več kot 2,3 milijona vozil. SEAT Leon je v Španiji prodajna uspešnica že od leta 2014, s četrto generacijo vozila pa je na trg prišel najboljši Leon doslej.

Večja povezljivost, zaradi katere je Leon lahko postal del naših digitalnih svetov in je prvi popolnoma povezani avtomobil znamke, nabor novih pogonskih tehnologij – bencinski motorji (TSI), dizelski motorji (TDI), pogon na stisnjeni zemeljski plin (TGI), blaga hibridna tehnologija (eTSI) in priključnohibridna tehnologija (eHybrid) – ki kupcem omogoča, da izberejo vozilo, ki najbolj ustreza njihovemu življenjskemu stilu in potrebam, ter integracija najnaprednejših asistenčnih sistemov – zaradi vsega tega je SEAT Leon eden najboljših v svoji kategoriji.

Naprednejše tehnologije novega SEAT Leona v smislu povezljivosti, učinkovitosti, zmog­ljivosti in varnosti, kar dokazuje pet zvezdic, ki jih je Leon leta 2020 prejel na testiranju Euro NCAP. Deloma omogoča tudi platforma MQB Evo, osnova za razvoj vozila, ki ustreza številnim in raznolikim potrebam SEAT-ovih kupcev.

Nagrada AUTOBEST je ena od najprestižnejših nagrad v Evropi, ki jo podeljujejo vsako leto od prve podelitve leta 2001. 31 novinarjev, ki sestavljajo žirijo, je v zadnjem krogu ocenjevanja, ki je potekalo v začetku novembra v Avstriji, imelo možnost preizkusiti paleto pogonskih sistemov SEAT Leona – vključno s priključnohibridno različico.