Porsche Boxster letos praznuje 25. rojstni dan, kar bo marsikoga spomnila na to kako hitro mineva čas.

Za Porscheja zelo pomemben model je luč sveta ugledal v sredini devetdesetih, njegov prihod jih je rešil iz težavnega obdobja. Čeprav rešitev podjetja pripisujejo Cayennu, njegov uspeh ne bi bil mogoč brez magije cenovno dostopnega športnika. V dveh in pol desetletjih je Porsche Boxster zamenjal štiri generacije ter prepričal 357 tisoč kupcev.

Tako pomemben avtomobil si ob posebni obletnici zasluži praznovanje. V klasičnem slogu avtomobilske industrije so se seveda pri Porscheju odločili za izdelavo omejene serije. Spoznajte prečudovitega Boxsterja 25 Years.

Za osnovo so uporabili trenutno najboljšo izpeljanko 718 Boxter GTS 4.0, oblikovno pa se poklanja originalnemu Boxster konceptu, razkritem na avto salonu v Detroitu.

Zunanjost je odeta v kovinsko barvo GT Silver, notranjost v bordojsko usnje. Glavna zvezda pa so unikatna platišča, obarvana v bakreno-zlatem odtenku Neodyme s srebrnim robom. Prav tako so platišča ekskluzivna za 1.250 primerkov jubilejnega Boxsterja. Cene posebnega Boxsterja se bodo v Nemčiji pričele pri 94.986 evrih, skoraj dvakrat več od prvih modelov in deset tisočakov več od standardnega 718 GTS 4.0.

Porsche za povišano ceno obljublja več dodatne opreme, v obliki boljših sedežev, ogrevanega volana, dinamičnih žarometov, športnega vzmetenja Porsche Active Suspension Management (PASM) in vektoringa navora Porsche Torque Vectoring (PTV) z mehanskim diferencialom z delno zaporo.

Kupci bodo lahko izbirali med PDK samodejnim ali ročnim menjalnikom, ki ga retro izpeljanka potrebuje. Zmogljivost ostaja v primerjavi s standardnim GTS 4.0 nespremenjena. Pospešek do stotice traja 4 sekunde, končna hitrost znaša 288 km/h oziroma 293 km/h pri izvedenki z ročnim menjalnikom.